in

Alegeri 2011/ Ghidul candidatului: cum se obţine adeverinţa electorală de la AEP

Cetăţenii comunitari care intenţionează să-şi depună candidatura pentru un post de consilier în primăriile unde se vor desfăşura alegerile administrative au nevoie de o adeverinţă eliberată de Autoritatea Electorală din ţara de origine.

Adeverinţa se eliberează gratuit, în urma controalelor efetuate de Biroul Electoral naţional şi confirmă faptul că cel care a depus cererea are dreptul de fi votat în ţara de origine.

Cei interesaţi trebuie să trimită o cerere scrisă, datată şi semnată către Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) din România, care să conţină următoarele date personale: CNP; tip, serie, nr. act de identitate; locul, data naşterii şi domiciliul din România, dacă este cazul, respectiv adresa din România la care urmează să fie transmisă adeverinţa în original. La cerere se anexează fotocopia unui act de identitate românesc (Buletin sau paşaport)

După eliberarera adeverinţelor, ele vor fi trimise prin email persoanelor care le-au solicitat sau pot fi ridicate în original la sediul AEP din Strada Stavropoleos, nr. 6, Et. 3, Bucureşti, Sector 3.

Persoana de contact AEP; Bogdan Popescu, şef serviciu Relaţii Externe, email: [email protected] sau [email protected].

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

România la Zilele Internaţionale ale Francofoniei de la Roma

Poliţişt condamnat pentru că a urmărit o româncă