in

Alegeri 2012/ Leontina Ionescu luptă pentru un nou mandat la Marcellina

În localitatea Marcellina, lângă Roma, o treime din cei circa 7300 de locuitori sunt români. Mulţi dintre ei vor putea vota la alegerile locale din mai. Leontina Ionescu, fost consilier în primărie a anunţat că va candida pentru un al doilea mandat.

Aleasă cu 160 de voturi în 2009, românca şi-a dat demisia din primărie acum un an de zile, împreună cu o parte din colegii ei, pentru a protesta împotriva edilulului localităţii.

Acum Leontina Ionescu doreşte să se prezinte din nou în faţa electoratului, "pentru a continua ceea ce am început".

Pe lista civică a candidatei Cinzia Cara

Fosta consilieră a anunţat astfel, prin intermediul Gazetei, că va candida pe o listă civică, în fruntea căreia se află o femeie ca şi candidat la fotoliul de primar: "Este vorba de lista civică a Cinziei Cara, prima femeie în istoria oraşului Marcellina care va candida pentru postul de primar, în peste 100 de ani. Este sindicalistă la Uil şi  are 40 de ani", ne spune Leontina Ionescu.

A ales să o susţină pe Cinzia Cara, pe care o cunoaşte din timpul primului ei mandat la primărie: "Am lucrat cot la cot împreună cu Cinzia, timp de un an de zile: eu eram consilier, iar ea se ocupa de serviciile sociale. De aceea, am văzut cum s-a ocupat de situaţia străinilor, în special a românilor".

Nu este exclus ca pe listele partidelor  din Marcellina să apară numele altor compatrioţi, având în vedere ponderea alegătorilor români: "Am auzit că alţi doi români din Marcellina au primit propunerea de a-şi prezenta candidatura. Sincer, m-aş bucura dacă am fi doi sau mai mulţi consilieri români aleşi".

La alegerile din 2009, Leontina a obţinut 160 de voturi, fiind aleasă a şasea pe listă. În urmă cu 3 ani, românii înscrişi pe listele electorale erau în număr de 700, dar acum sunt speranţe ca numărul lor să crească. "Până pe 27 martie, românii se pot înscrie pe lista electorală de la primărie, ar trebui să o facă cu toţii. Toţi conaţionalii pe care i-am întâlnit mi-au spus că s-au înscris deja".

Am întrebat-o pe Leontina Ionescu ce anume a realizat, din promisiunile pe care le-a făcut la alegerile din 2009. "Am realizat o parte din ceea ce mi-am propus, pentru că nu mi-am terminat mandatul. În primul rând, mă bucur că noi, românii, avem un locaş de cult al nostru în localitate, un lucru pe care l-am realizat împreună, ca şi comunitate. Apoi am inaugurat în urmă cu câtva luni parcul de joacă promis. Alături de viitoarea candidată la primărie, Cinzia Cara, am ajutat mai multe familii de români şi nu numai, în diferite probleme. Spre exemplu au fost trei cazuri grave de copiii cu dizabilităţi, pe care i-am ajutat să obţină o alocaţie socială. Am pregătit gratis 6 dosare de cerere a cetăţeniei pentru români, dar şi pentru alţi străini, cum ar fi albanezii din Marcellina. În sfârşit, am avut satisfacţia de a celebra două căsătorii între romăni şi a acorda cetăţenia italiană unui român şi unui argentinian".

Leontina Ionescu are 54 de ani şi a fost prima româncă stabilită în Marcellina, unde şi-a urmat soţul italian, în urmă cu peste 28 de ani.

M.C.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Torino/ Tragedie la locul de muncă, român zdrobit de carcasa unei maşini

Cursele low-cost au „decolat” definitiv de pe Băneasa. Pe Otopeni, bilete mai scumpe