in

Alina Gorghiu: La toamnă va fi prea târziu, TREBUIE să avem o lege privind votul în diaspora până la finalul acestei sesiuni

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că ”trebuie” să avem o lege privind votul în diaspora până la finalul acestei sesiuni legislative. Ea a făcut această declarație după ce președintele s-a întâlnit cu parlamentarii diasporei și a spus că partidele trag de timp și că nu crede că se va aproba ceva până la sfârșitul acestei sesiuni.

Opţiunea politică a românilor din diaspora cred că nu este un motiv de a-i supune la umilinţe, aşa cum face premierul Ponta şi Guvernul, ignorându-le dreptul la vot şi necesitatea de a impune votul prin corespondenţă”, a spus Gorghiu, citată de Mediafax.

Ea a preciat că trebuie să avem o lege privind votul în diaspora până la finalul acestei sesiuni legislative, pentru că în toamnă va fi foarte greu să se mai încadreze în termene, astfel încât legea să fie votată cu un an înainte de alegerile parlamentare. Dacă legea nu este votata cu un an înainte de alegeri, va putea fi utilizată abia în 2020!

Continuă acest proces de sfidare. Aş vrea să cred că PSD va ieşi din nepăsarea faţă de românii din diaspora şi va accepta să discutăm rapid şi concret un proiect care este foarte important”, a ţinut să precizeze Gorghiu.

Ea a menţionat că liberalii nu au ”niciun fel de orgoliu legat de ideea de paternitate a proiectului de lege”.

”Suntem deschişi la discuţii, în comisie se va decide pe ce proiect se va lucra. Singurul lucru de care mă tem este că Ponta e în silentio stampa pe acest subiect, şi mi-e teamă că va refuza o discuţie pe acest proiect până în toamnă, când va fi prea târziu”, a mai declarat Gorghiu.


Votul diasporei, Alina Gorghiu dă preventiv vina pe Ponta: «Din cauza lui, în 2016 diaspora NU VA PUTEA VOTA!»

CULMEA DIASPORISMULUI: Legea votului prin corespondenţă depusă de fostul PNL a fost aprobată tacit, noua propunere continuă să se discute!

Votul diasporei, Eugen Tomac: ”Sperăm ca președintele să pună presiune pe partide”

Nimic nou după întâlnirea lui Iohannis cu parlamentarii diasporei: ”Este nevoie urgentă de legea votului în străinătate”

Sebastian Lăzăroiu: PNL vinde diaspora pentru voturile UDMR

Votul prin corespondență, speranța moare ultima / Iohannis SPERĂ să fie finalizat „cel mai târziu până în toamnă”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Votul diasporei, Eugen Tomac: ”Sperăm ca președintele să pună presiune pe partide”

Efectul Mioriţa sau mândria de a fi struţ