Menu
in

Ambasada Italiei la Bucureşti: România trebuie să intre în Schengen

România a îndeplinit criteriile tehnice de aderare la Schengen şi ar trebui „să-i fie asigurat accesul” în acest spaţiu, a precizat Ambasada României la Bucureşti, referitor la o serie de articole din presa franceză, potrivit Mediafax.

„Poziţia Guvernului italian este aceea că României ar trebui să-i fie asigurat pe deplin accesul în sistemul Schengen. De altfel, Italia consideră că autorităţile române au îndeplinit în totalitate şi cu succes toate condiţiile tehnice cu privire la aderare”, se arată în răspunsul Ambasadei.

Romii ne ţin departe de Schengen. Franţa, decizie rasistă

Pe fondul campaniei electorale din Franţa, mai mulţi oficiali şi membri ai opoziţiei au declarat, în ultimele zile, că România şi Bulgaria nu întrunesc condiţiile de aderare la spaţiul Schengen.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului francez, Najat Vallaud-Belkacem, a declarat că „nu sunt întrunite condiţiile” pentru aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. „Credem că nu sunt întrunite condiţiile (pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen) şi nu suntem singurii (care cred acest lucru)”, a declarat Najat Vallaud-Belkacem.

Potrivit site-ului publicaţiei Journal du Dimanche, Olanda, Italia şi Spania refuză, de asemenea, intrarea României şi Bulgariei în spaţiul Schengen.

Franţa nu ne vrea în Schengen. Se teme de infractorii români

Germania respinge aderarea României la Schengen

România, criticată de Comisia Europeană: corupţia compromite aderarea la Schengen

Aderarea României la Schengen amânată de Germania, Olanda şi Belgia

Schengen, tren pierdut în 2013

România, în pragul unui eşec: aderarea la Schengen, amânată din nou

Adio, Schengen! Barroso: România este o sursă de îngrijorare majoră

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version