in

Apel către Ponta: ”Să semneze proiectul PNL privind votul prin corespondență”

Purtătorul de cuvânt al PNL Diaspora, deputatul Ovidiu Raețchi, a făcut astazi un apel către președintele PSD Victor Ponta pentru a semna proiectul legislativ PNL privind votul prin corespondență, dovedind astfel că nu blochează drepturile Diasporei, așa cum a făcut cu Justiția în cazurile Borbely și Șova:

“Imediat după înfrângerea de la alegerile prezidențiale – atat de tonică pentru Diaspora – premierul Victor Ponta și-a asumat două obiective majore, menite să-l reabiliteze în fața electoratului: garantarea dreptului de vot pentru românii din străinătate prin introducerea votului prin corespondență și respectarea Justiției.

Ne-am lămurit în cazul Șova că “respectarea Justiției” s-a transformat în “obstrucționarea Justiției”. De aceea, fac un apel la premierul Victor Ponta să semneze proiectul PNL privind votul prin corespondență și să dea același semnal și colegilor săi din partid. Astfel, poate să dovedească alegătorilor că își va îndeplini măcar jumătate din promisiune.

PNL a depus toate eforturile pentru a propune un proiect legislativ privind votul prin corespondență care să fie agreat de toate forțele politice. Putem doar să constatam – laolaltă cu opinia publică – refuzul PSD de a acorda Diasporei dreptul la vot, dacă Ponta refuză să semneze proiectul PNL sau nu propune unul similar”.

Purtătorul de cuvânt al PNL Diaspora a adăugat că PSD nu are dreptul moral de a participa la alegerile din 2016 dacă nu va rezolva problema votului pentru românii din străinătate:

“Victor Ponta trebuie să renunțe la ranchiuna pe care o simte pentru românii din Diaspora. El a lansat mai multe manipulări și dezinformări privind votul prin corespondență când putea să aibă o abordare constructivă și să încerce să îl explice – responsabilitate care, cu siguranță, aparține întregii clase politice.

In 2011, președintele PSD Victor Ponta susținea că nu are rost ca PSD să participe la alegeri dacă se introduce votul prin corespondență. Sunt însă convins că PSD nu are dreptul moral să se prezinte în fața românilor si să participe la alegerile din 2016 dacă nu rezolva ceea ce a promis Diasporei după alegerile prezidențiale: că nu îi va mai împiedica dreptul de vot și va introduce votul prin corespondență.”

Deputatul Ovidiu Raețchi, numit purtător de cuvânt al PNL Diaspora. ”Lucrăm pentru câteva milioane de români, dintre cei mai educaţi şi implicaţi politic”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Aleg să fiu un om bun

Adio Italia! ”Am sunat-o plângând pe mama mea şi i-am spus: ce caut eu aici?”