Menu
in

Aurelian Mihai, PP-DD: ”Nu mi-am dat demisia din partid. Aștept să se creeze climatul propice pentru a putea lucra pentru oamenii care m-au votat”

Deputatul Aurelian Mihai, ales în circumscripția 43, este acuzat că a trădat partidul, PP-DD, pe listele căruia a participat la alegerile parlamentare din decembrie anul trecut. Aflat la lucrările Universității de vară de la Izvoru Mureșului, politicianul a acordat un interviu, în exclusivitate pentru Gazeta Românească, în care explică situația sa, precum și relațiile cu ministrul diasporei, Cristian David și alți parlamentari aleși în circumscripțiile din afara țării.

Domnule deputat, vă rog să ne explicați care mai sunt raporturile cu partidul pe listele căruia ați candidat, PP-DD?

Înainte de toate sunt încântat de faptul că, prin intermediul publicației dumneavostre, pot transmite clar mesajul meu către românii care m-au votat și în general către cei din diaspora. Așadar, aș dori să fie clar pentru toată lumea: nu mi-am dat demisia din PP-DD, ci doar din grupul parlamentar. Rămân credincios principiilor pe care le-a declarat partidul în campania electorală, principii pentru care partidul a câștigat alegerile în circumscripția mea.

De ce v-ați dat demisia, totuși, din grupul parlamentar PP-DD?

Înainte de a vă răspunde la această întrebare aș dori să mai fac o precizare foarte importantă: nu m-am înscris în alt partid și nici nu am participat la lucrările altui grup parlamentar. Nu am de gând să fac acest lucru nici în viitor. Asta pentru a elimina anumite îndoieli ale unor simpatizanți ai partidului în Diaspora. S-au scris foarte multe neadevăruri, mai ales pe facebook. Ba că aș fi la PSD, ba la PNL sau în alte partide.

Criză în Diasporă pentru partidul lui Dan Diaconescu

Să revenim la întrebare.

În partid s-a creat o atmosferă care nu dă posibilitatea multora dintre parlamentari să lucreze așa cum și-ar dori. De aceea mulți au părăsit partidul. Am urât cu toții dictatura de partid. Vedeți ce s-a întâmplat în PRM. Cine ar fi crezut că Vadim Tudor va fi eliminat? Nu dorim ca acest lucru să se întâmple și la noi și tocmai de aceea am refuzat să mai lucrăm în grupul parlamentar.

Ce s-a întâmplat concret în Diaspora?

În primul rând s-a alterat relația cu domnul Eugen Mihalache (responsabil Diaspora în cadrul PP-DD, n.r.). El a pierdut în alegeri și de atunci reacționează greșit. A făcut tot posibilul să mă elimine, să-mi creeze o imagine deformată și a reușit să împartă filialele noastre în mod negativ. Nu a avut nimeni de câștigat din purtarea dumnealui. Oricum, ne reorganizăm, membrii noștri încep să înțeleagă cum stau lucrurile. Cine dorește să fie coerent și să apere ideile cu care am câștigat alegerile să meargă mai departe.

Am aflat cu toții despre numirea lui Marian Manolache în funcția de consilier parlamentar.

Da, este dovada clară că doresc promovarea membrilor noștri. În plus, eu, ca parlamentar, am nevoie de persoane care să mă informeze permanent despre situația din zona unde locuiește. În cazul lui Marian, el este responsabil cu problemele românilor din Italia. Este angajat legal, plătit din fondul forfetar pe care îl am la dispoziție. Încet, încet voi promova și alte persoane, din alte țări. E în primul rând în avantajul meu, pentru a fi la curent cu situația reală din circumscripția mea.

Vă aflați acum la Izvoru Mureșului, la o întâlnire a românilor din jurul granițelor țării. Nu e practic din circumscripția dumneavoatră. Veți participa săptămâna viitoare la Mangalia, acolo unde se întâlnesc românii din afara țării la festivalul ”Diaspora estival”?

Participarea mea aici, la Universitatea de vară, este în calitate de parlamentar în cadrul Comisiei pentru românii de pretutindeni din cadrul Camerei Deputaților. La Mangalia mi-aș fi dorit să vin, dar nu am fost anunțat sau invitat de nimeni. E prima dată când aud, de la dumneavoastră, de această întâlnire.

Să înțeleg că nu există un raport foarte bun cu ministrul Cristian David?

Așa se pare. Eu mi-aș fi dorit o legătură mai puternică. Dumnealui a făcut multe acțiuni, le-am aflat din presă, dar nu mi-a cerut niciodată colaborarea. Eu am avut de câteva ori posibilitatea să îi adresez unele doleanțe, cum ar fi organizarea unui congres al românilor de pretutindeni. Văd că a organizat ceva, dar nu cum am fi dorit mulți dintre noi. Oricum, e o surpriză neplăcută faptul că a evitat să invite un parlamentar ales în diaspora.

Până acum nu am făcut nicio interprelare împotriva ministrului David, vreau să-l protejez, e primul ministru al Diasporei.

Cu ceilalți parlamentari aleși în Diaspora aveți relații la fel de tensionate? În aceste zile, la Izvoru Muntelui am văzut că ați avut câteva discuții cu deputatul Eugen Tomac și senatorul Viorel Badea.

Cu dumnealor am relații excelente. Am colaborat mereu în cadrul comisiei sau la diferite inițiative legislative.

Ce fel de inițiative?

Legate de reducerea taxelor consulare, în primul rând. Vor urma și altele, veți vedea din septembrie.

Nu sunteți în cadrul unui partid aflat la putere. Cum credeți că veți putea promova legile?

Voi colabora cu oricine dorește să ajute diaspora, indiferent de culoarea politică.

Dar nu veți trăda partidul

Nici vorbă…

Andi Rădiu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version