in

Baconschi: “3 milioane de români din diaspora trebuie să voteze”

Ministrul de externe Teodor Baconschi a declarat, joi,  la TVR,  că trei milioane de români au plecat din ţară în ultimii ani, iar votul prin corespondență i-ar ajuta să rămână "legați" de România şi de aceea, susţine proiectul de lege pe această temă în forma propusă de minister.

"Recesământul ne va arăta probabil că 15% dintre români trăiesc deja afară. Aceste trei milioane de compatrioți – aceasta este estimarea noastră – trebuie să rămână legați de națiunea română și votul prin corespondență e un drept pe care nimeni nu are de ce să li-l refuze", a afirmat Teodor Baconschi, întrebat dacă votul prin corespondență se va aplica la alegerile din această toamnă.

Potrivit unui sondaj Gallup realizat pentru Fundaţia Soros și publicat în noiembrie 2011, 59% dintre români nu sunt de acord cu votul prin corespondenţă, iar 63% nu vor vot prin internet.

"Voi continua să militez pentru adoptarea acestei legi în forma pe care am redactat-o la Ministerul Afacerilor Externe", a mai spus Teodor Baconschi.

La dezbaterea bugetului MAE pe 2012, în cadrul comisiilor reunite de politică externă ale Senatului și Camerei Deputaților decembrie, Teodor Baconschi, declara că proiectul MAE urmează să intre în a doua lectură în Guvern.

"Suntem ţara mobilizărilor de ultim minut. Socotesc şi eu că s-a pierdut vremea, că acest proiect trebuia deja promovat, îl susţin în continuare şi sper ca şi calendarul lui de intrare în vigoare să fie rezonabil", a spus Baconschi, întrebat dacă în proiectul de buget sunt prevăzute costurile pentru aplicarea acestei legi.

Rizea (PSD): “3 milioane de voturi de fraudat”

Preşedintele PSD Diaspora, Cristian Rizea, a replicat, printr-o notă de presă: “Dacă acum mai bine de jumătate de an ministrul de externe Teodor Baconschi, garanta mai marilor PDL-işti, cum domnia sa poate aduce un milion de voturi din Diaspora, se pare că mai nou acesta şi-a revizuit calculul si a realizat ca e nevoie de mult mai multe voturi pentru ca partidul sau sa ramana la guvernare, si cu un asemenea potential in Diaspora, a ajuns la nici mai mult nici mai putin de 3 milioane! 3 milioane potentiale voturi de fraudat! Aceste voturi se doresc a fi fraudate prin implementarea votului prin corespondenţă, pe care guvernanţii îl promovează, în ciuda dezavantajelor pe care îl prezintă”. “Este revoltator- se citeşte în comunicat- cum românii din Diaspora, care au plecat din ţară tocmai pentru a-şi permite un trai de viaţă mai bun pentru ei şi familiile lor şi care de cele mai multe ori ne dau lecţii de viaţă, ajung pionii de joc ai unei puteri iresponsabile!”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român felicitat de guvernatorul regiunii Veneto, Luca Zaia (Lega Nord)

Delia Matache “migrează” în ţările calde. Va petrece o vacanţă de vis în Asia