in

Baconschi: “USL urăşte românii liberi, din străinătate”

Teodor Baconschi consideră că USL urăşte "românii liberi, care trăiesc şi muncesc în democraţii autentice". Fostul ministru de externe a mai adăugat, citat de Adevărul, că "e ca pe vremuri: românii din afara graniţelor sunt, în fond, nişte trădători".

"Guvernul Ponta şi-a dat arama pe faţă şi în privinţa raporturilor sale de ostilitate cu românii din Diaspora. Hai să-i scoatem de pe listele electorale, să le anulăm drepturile civile, că prea ne încurcă. Degeaba au <<revenit>> asupra poziţiei. Li se vede în fundul ochilor ura faţă de toţi românii liberi, care trăiesc şi muncesc în democraţii autentice", a comentat democrat-liberalul pe pagina sa de Facebook.

"Duhneşte a comunism în acest USL nereformat. E ca pe vremuri: românii din afara graniţelor sunt, în fond, nişte trădători, agenţi străini, lepădături. Tot ce putem face e să-i dezbinăm, să-i înfiltrăm sau, mai simplu, să-i ignorăm, mai ales că nu votează cum trebuie", a adăugat fostul ministru de Externe.

Deputatul Cristian Rizea i-a replicat fostului ministru de externe: “Declaratia domnului Baconschi este halucinanta!” Iată mai jos comunicatul transmis de parlamentarul PSD în diaspora:

“Organizatia PSD Diaspora considera de-a dreptul consternanta declaratia facuta de fostul ministru de externe, Teodor Baconschi, conform careia Uniunea Social Liberala ar avea o atitudine ostila fata de romanii din strainatate (sursa Adevarul / 3 August a.c.).

“Domnul Baconshi face declaratii halucinante, in ceea ce priveste atitudinea USL fata de romanii din Diaspora. Se pare ca domnia sa a uitat cum PDL-ul a condamnat 5 milioane de romani sa traiasca sub pragul saraciei si pe alte cateva milioane le-a alungat in afara granitelor tarii, din cauza micsorarii salariilor si a lipsei locurilor de munca. A uitat cum au umilit profesorii si au alungat peste hotare medicii!

Mai mult, tin sa mentionez pe aceasta cale, ca ceea ce nu au reusit Traian Basescu si Teodor Baconschi sa faca pentru romanii din afara granitelor tarii in 8 ani de zile, Guvernul Ponta a reusit sa faca in cateva luni, initiind un proiect care va fi adoptat foarte curand, privind reducerea taxelor consulare cu 30%”, a declarat deputatul Cristian Rizea, presedintele PSD Diaspora.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Miniştrii Rus şi Dobre au demisionat. Rus îi acuză pe Antonescu şi Băsescu de „presiuni”

Legendarul solist şi actor italian Gianni Morandi ia lecţii de limba română