in

Barbara Ababio, de origine ghaneză: „Ajunge cu leghiștii, vreau să fiu eu primar”

Aspiranta la funcția de primar la Porcèa în provincia Pordenone s-a născut la Palermo din părinți ghanezi. „Particip ca italiancă, și împotriva discriminărilor”.

Barbara Ababio are 22 de ani și la alegerile din primăvara lui 2014 va candida la funcția de primar din partea SEL (Sinistra, Ecologia e Liberta) la Porcia, localitate din provincia Pordenone.

Decisă și determinată, nu pierde timpul și începe să facă pașii campaniei sale electorale încă de pe acum. Chiar dacă nu-și cunoaște adversarii, are un obiectiv clar: „Vreau să-mi construiesc candidatura cu cea mai amplă participare a concetățenilor mei și să mă fac mai bine cunoscută de ei„.

Raiduri anti-imigranți la periferia Romei. ”Să mergem să-i facem felul unui bengalez”

„M-am născut la Palermo într-o familie de ghanezi protestanți. Când aveam șapte ani ne-am transferat din sudul extrem al Italiei în nord-estul extrem. Din fericire nu am trăit această schimbare cu mare dificultate, eram mică și fiecare vară o petreceam la Palermo cu amicii și rudele”.

Trăiește la Sant’Antonio di Porcia de zece ani, unde și-a urmat întregul parcurs de formare până la obținerea diplomei în contabilitate. Acum lucrează ca vânzătoare într-un magazin de îmbrăcăminte. „Angajamentul meu politic prin intermediul Sinistra Ecologia e Libertà e destul de recent față de activismul meu social. De fapt de mai mulți ani desfășor o activitate de interpretariat și mediere în ajutorul cetățenilor străini din orașul meu. Acest lucru mi-a permis să-mi dezvolt o cunoaștere privind conceptul de diversitate și privind multiplele realități care populează teritoriul meu”.

„Negru murdar, întoarce-te la tine acasă”, muzician accidentat, insultat și bătut

Apropierea de politică

Tocmai în perioada istorică în care distanța dintre politică și tineri a atins niveluri de neînchipuit, Barbara Ababio devine pasionată și își începe aventura de militantă.

„M-am apropiat de politică datorită unei prietene care mi-a făcut cunoștință cu cercul tematic privind imigrația și integrarea Thomas Sankara de la SEL. Imediat m-am îndrăgostit de acel mod de a face politică și am început să frecventez cercul tot mai frecvent și încet-încet am început să mă interesez și de alte teme”.

„Candidatura mea s-a născut în mod spontan împreună cu partidul, chiar dacă încă lucrăm privind realizarea alegerilor primare, pentru a da tuturor posibilitatea să participe la această frumoasă experiență. Eu personal am acceptat provocarea pentru că doresc să fiu un membru activ al comunității mele, să particip pentru a îmbunătăți nivelul de trai în orașul meu și aceasta este o ocazie optimă, așa mi-am spus: why not?, de ce să nu încerc?”.

„Nu am vrut să-mi bazez campania electorală pe faptul că sunt fiică de imigranți, ci pe faptul că sunt o fată italiană, născută la Palermo și crescută la Porcia. Vreau ca persoanele să mă voteze pentru ceea ce sunt, pentru calitățile mele și pentru ceea ce pot să ofer nou orașului”.

Leghiști contra lui Chaibi, consilier, fiu de imigranți: „Acel marocan trebuie dizolvat”

„Pentru toți acei cetățeni sătui de politica populistă”

Contra discriminării

Porcia este o localitate care timp de 20 de ani a fost administrată de Lega Nord. „Dacă voi reuși să fiu aleasă va fi o mare cucerire, nu numai pentru mine, ci pentru toți acei cetățeni care sunt sătui să suporte o politică populistă și bazată pe discriminări”.

Da, pentru că Barbara a fost recent victima unei discriminări privind închirierea unui apartament. „Proprietarii au specificat că nu vor nici extracomunitari, nici persoane de culoare„. Acestea sunt cuvintele dure pe care candidata le-a auzit spuse de agentul imobiliar. „Actualmente este o anchetă în curs și nu pot adăuga nimic – ne povestește Ababio – însă ceea ce pot să spun este că am primit multe mesaje de solidaritate”.

Cuvintele cheie ale campaniei electorale ale tinerei aspirante la funcția de primar sunt: educație, mobilitate, tineri și social. „De săptămâna viitoare va începe o serie de întâlniri cu orașul în care mă voi confrunta personal cu concetățenii mei pentru schimb de idei, propuneri și necesități, pentru a construi împreună Porcia pe care ne-o imaginăm”.

„Primul lucru pe care îl voi face dacă voi deveni primar va fi să încerc să creez oportunități pentru tineri, locuri de întâlnire pentru a face mai viu orașul nostru. în timp ce la nivel personal, dacă voi fi aleasă aș vrea să-mi îndeplinesc un vis pe care îl am de mai mulți ani: să mă duc pentru prima dată în Ghana”.

Samia Oursana

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șomaj la cote maxime în Italia, în luna octombrie 12,5% fără muncă

Fraude la bancomate, 22 de români arestați