in

Boldrini: Imigraţie şi cetăţenie, după modelul din Statele Unite

Privind reforma legii imigraţiei şi cetăţenia pentru generaţiile secunde, Italia ar trebui să aibă o abordare transpartinică, ca în SUA. Este convinsă de acest lucru preşedinta Camerei, Laura Boldrini, care a primit pe 18 mar tie o delegaţie compusă din câţiva membri ai Camerei Reprezentanţilor din Statele Unite ale Americii.

În fruntea delegaţiei, actualul şef de grup al Partidului Democrat şi fosta preşedintă a Camerei, Nancy Pelosi. “Cei patru parlamentari americani au subliniat importanţa consolidării rolului femeilor în instituţii, salutând în mod foarte pozitiv alegerea unei femei la conducerea Camerei Deputaţilor.

Printre temele tratate – de actualitate în dezbaterea publică atât în Statele Unite cât şi în Italia -s-au numărat: drepturile minorităţilor, drepturile civile şi criza economică”, se citeşte într-o notă de la Montecitorio.

Preşedinta Boldrini a subliniat “cum răspunsul pus în aplicare Statele Unite pentru a face faţă crizei a început să dea roade, sperând astfel ca şi în Europa să se ajungă la conjugarea rigorii bugetului cu un impuls pentru creştere. Atât preşedinta Boldrini cât şi deputata Pelosi au subliniat nevoia ca dezbaterea politică să fie ridicată la nivelul valorilor şi principiilor fără constrângerile impuse de moment”.

Boldrini “l-a citat pe preşedintele Obama, care şi-a îndemnat propriii cetăţeni să profite de ocazie pentru a efectua o reformă a sistemului de imigraţie, începând de la crearea unui canal preferenţial pentru accesul la cetăţenie pentru tinerii născuţi şi crescuţi, sau care au studiat, în SUA. Abordarea transpartinică şi pragmatică care caracterizează astăzi dezbaterea privind această temă în Statele Unite – a spus preşedinta Camerei – ar putea să fie o inspiraţie şi pentru Italia”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Codul bunelor maniere pe Facebook

Bătut cu ranga de conaţionali pentru 30 de euro