in

Băsescu: „Victor Ponta a fost ofiţer acoperit SIE”. Ponta: „Sunt numai minciuni”

”Victor Ponta a fost ofiţer acoperit al SIE”, a anunţat preşedintele Traian Băsescu aseară în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV. Şeful statului a declarat că premierul României a fost ofiţer în cadrul Serviciul de Informații Externe în perioada 1997-2001, pe vremea când era procuror, timp în care a fost propulsat brusc de la Parchetul de sector la

Parchetul General, fără a avea performanţe profesionale. Astfel, Ponta ar fi încălcat legea, a adăugat Băsescu, care a mai arătat că fostul director al SIE, actual candidat la prezidenţiale, Teodor Meleşcanu, l-a protejat pe Ponta emiţând o hotărâre de guvern pentru a nu se afla această informaţie.

Preşedintele Traian Băsescu a prezentat în sprijinul afirmaţiilor sale, o Hotărâre de Guvern, iniţiată de Teodor Meleşcanu, care extindea protecţia acordată ofiţerilor şi celor care şi-au încetat raporturile cu Serviciul.

Dezvăluirile lui Traian Băsescu vin după ce, în urmă cu aproximativ două luni, îi soma pe prezidenţiabili să recunoască dacă au colaborat cu serviciile secrete, avertizându-i că altfel chiar el îi va „dezbrăca public”. ”Este treaba lui ce face”, a adăugat președintele, întrebat dacă liderul PSD ar trebui să se retragă din cursa pentru Palatul Cotroceni. „Victor Ponta nu se va retrage. Ştim orice despre el, dar nu cine e. Eu în niciun caz nu îl voi vota. Nu are şanse să ajungă preşedintele României”, a mai spus Băsescu.

Prima reacţie a premierului

”Nu. Sunt numai minciuni”, acesta a fost răspunsul lui Victor Ponta la întrebarea dacă e adevărat că a fost şi ofiţer acoperit SIE. Şeful Guvernului a declarat că preşedintele este ”extrem de tulburat şi frământat şi România nu mai trebuie să depindă de tulburările unei persoane”.

„După 10 ani în care am tot văzut şi minciuni, şi mizerii, şi folosirea instituţiilor statului pentru interesele sale personale, azi mai sunt 33 de zile din această tragedie pentru România, care a durat 9 ani şi 11 luni. Din punctul meu de vedere, orice va spune şi va face domnul Băsescu în aceste 33 de zile nu este decât un exemplu de ce nu trebuie să fac eu când voi fi preşedinte”, a continuat Ponta.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Laurenţiu Barbu: «Românii din Italia nu trebuie să mai fie singuri, ci împreună, numai așa pot ține aprinsă flacăra identității românești»

Scrisoarea unui român care a decis să plece din România: „Eşti o ţara minunată, dar eu trebuie să plec până nu îmi pierd minţile.”