in

Candidatul PNL Mihai Voicu, împins de partid pe linie moartă în diaspora: «Șobolanule!»

Mihai Voicu, deputat PNL, candidatul partidului la alegerile parlamentare din 11 decembrie în Diaspora, și-a început campania electorală printr-un interviu dat unei publicații online din Canada. Cu stângul, am putea spune…

La postarea interviului pe pagina sa de Facebook au apărut multe contestații, membri importanți ai PNL reproșându-i că a plecat de la organizația din Dolj și apoi de la cea din sectorul 1 București, fără niciun rezultat. Pe aceeași postare există și contestațiile la adresa celorlalți candidați.

”Șobolanule ești atât de nesimțit! Ești președinte la sectorul 1 și tu candidezi în diaspora! Măăăăă! Nu ți-e rușine? Adică: te dai mare șef în București dar te ascunzi pe o listă de kkt în diaspora! Tu reprezinți ceea ce este noi în politica românească!”…acesta este doar unul dintre mesajele pe care deputatul le-a șters de pe pagina facebook, încercând să ascundă dialoguri ce arătau conflictele din interiorul organizației.” 

Postarea aparține unui ”greu” din PNL: Lucian Duță, secretar executiv PNL, fost președinte CNAS, cu activitate bogată în interiorul fostului PDL și actualului PNL.

Un alt secretar executiv, fost vicepreședinte TNL, Ion Calmîc, îi atrage atenția asupra celorlalți candidați de pe lista PNL din diaspora:

”Cu Barbăroșie si Aramă pe listă nu aveți șanse, sunt niste comuniști, una a votat pentru Voronin Președinte, altul nu s-a implicat cu un deget să deschidă secție de vot”.

(La sârșitul articolului câteva dintre mesajele primite de candidatul Mihai Voicu, la postarea interviului, n.r.)

(sursa foto: Facebook)

Revenind la interviul publicat în publicația online din Canada, Mihai Voicu nu spune mare lucru, se referă doar la chestiuni generale și dă vina pe PSD pentru toate neajunsurile diasporei. Spre sfârșitul materialului, Voicu îl atrage în campania sa electorală pe președintele României, teoretic deasupra luptelor politice, în fapt părtinitor cu liberalii.

Iată ce bombă detonează Voicu: ”Partidul Naţional Liberal (…) vine cu garanţii suplimentare. Mă refer la bună colaborare cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Dacian Cioloş …” Există o înțelegere între președinte și primul ministru pe de o parte și PNL de cealaltă? Da, fără doar și poate. PNL a anunțat că dacă va câștiga destule locuri în Parlament pentru a putea guverna, alături eventual de USR, îl va menține premier pe Dacian Cioloș. Iohannis, de felul lui nu prea vorbăreț, a sugerat de nenumărate ori că Dacian Cioloș ar putea rămâne premier dacă acesta se apropie de PNL. Mihai Voicu nu putea să nu se folosească de acești valoroși agenți de campanie liberali, Cioloș și Iohannis.

Mihai Voicu se laudă că a fost „apropiat” de diaspora, dar poate explică de ce a votat în timpul ultimului mandat împotriva reducerii taxelor consulare (spre deosebire de colegul său Viorel Badea, care a votat pentru creșterea taxelor) și împotriva măririi numărului de parlamentari în diaspora.

Deputatul PNL Mihai Voicu este necunoscut în diaspora, dar contestat de colegii de partid. Ca președinte la PNL sectorul 1, aruncarea sa în marea din diaspora înseamnă cel puțin un vot de neîncredere în partid. Pe unde a fost responsabil a lăsat prăpăd. Președinte mai mulți ani la PNL Dolj, și-a dat demisia pentru rezultate slabe ale candidaților propuși de el. Nici la sectorul 1 nu-i merge bine, fiind scos practic pe linie moartă din politică pe ușa din diaspora.

Andi Rădiu
[email protected]


 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Top 20 cele mai frumoase spații de locuit din lume

Îngrijitoare română accidentată și ucisă de o mașină, la volan era primarul din Cannara: s-a dispus autopsia