in

Carmen Ene, 136 voturi la Arezzo: „Cauza esecului, lipsa de simţ civic”

Carmen Ene are 32 de ani, este originară din Râmnicu Sărat şi se află în Italia de mai bine de 13 ani. A candidat pe lista civică "Arezzo Domani", susţinându-l pe Francesco Macri la primărie. A obţinut cele mai multe voturi ale listei pe care a participat, 136, dar se declară foarte dezamăgită de reacţia unor conaţionali.

"Am încris cam 365 de români pe listele elctorale, la care s-au adăugat cei cu cetăţenie italiană şi care nu aveau nevoie de înscriere. M-am bazat foarte mult şi pe voturile italienilor. Din calculele pe care le-am făcut, am obţinut cam 40 de voturi ale italienilor şi restul din partea românilor. Foarte puţine în raport cu ceea ce mă aşteptam. Fie au lipsit de la vot, fie au votat doar lista fără să menţioneze numele meu, fie au dat votul altor candidaţi. Eşecul îl pun pe seama lipsei de informare, a unei lipse de simţ civic în unele cazuri şi a lipsei unităţii.

Oricum, nu renunţ la a activa pentru comunitate, am discutat cu o parte din cei care m-au votat şi vom înfiinţa o asociaţie care va avea ca scop principal informarea şi unitatea românilor. Vom încerca să descoperim căile de accesare legala a fondurilor pentru diferite activităţi, ne vom gândi şi la extraordinara echipă de fotbal şi sper ca această experienţă să fie pînă la urmă folositoare pe viitor. Mergem înainte oricum!"

Citeste si: Carmen Ene, candidata la Arezzo: "Promit doar ce pot realiza"

A.R.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

“Parfum de pâine” românească la Pistoia

VIDEO/ Hitul lui Cătălin Josan, în topurile din Italia