in

Cazul Maricica Hăhăianu/ Tersigni (Fiamma Tricolore) cere “o placă în memoria fiecărui italian ucis de un român”

Stefano Tersigni, lider al organizatiei de extremă dreaptă "Fiamma Tricolore- Destra Sociale" a anunţat că va depune "o placă în memoria fiecărui italian omorât de un roman, o operaţie care va dura mult timp, având în vedere numărul victimelor făcute de români în Italia".

Potrivit publicaţiei online “Agenparl”, Tersigni a făcut declaraţia de mai sus după ce a aflat că primăria sectorului X din Roma – unde se află statia de metrou Anagnina –  a dezvelit, vineri,  o placă în memoria asistentei românce, cu urmatoarea inscripţie: "Impotriva oricărei forme de violenţă, pentru ca asemenea lucruri să nu se mai întample niciodată".

Gestul dedicat memoriei asistentei românce a fost motivat astfel de catre primarul sectorului, Sandro Medici, prezent la dezvelirea iscripţiei: "Aşa ne vom aduce aminte de tragicul sfârşit al unei persoane, care mi se pare că a fost un pic uitată de către oraşul nostru, şi tocmai de aceea trebuie amintită. E vorba de o femeie care lucra aici şi care era apreciată de multe persoane".

“Mă întreb de ce niciun caz în care violenţa unui român a dus la moartea unui italian nu a fost amintit cu o inscripţie”- a declarat, provocator, Tersigni, la o zi după dezvelirea plăcii comemorative.

Hotărârea privind dedicarea unei plăci comemorative Maricicăi a fost luată la câteva zile de la moartea asistentei, dar nici atunci nu au lipsit polemicile politice. Moţiunea a fost înaintată de consilierii de la Pd, care au propus, ulterior, ca primarul municipiului să ia legătura cu Primăria generală, pentru a intitula piaţa Anagnina cu numele infirmerei românce.

“Acum, la distanţă de un an, sunt şi mai convins că ar fi un frumos semnal pentru oraşul nostru, ca şi pentru familie, să numim Piazzale dell’Anagnina cu numele infirmierei decedate, şi pentru a-l consola pe soţul Maricicăi, care s-a simţit uitat şi a fost constrâns să se întoarcă în România”- a declarat Sandro Medici.

Citeşte şi:

Un an de la moartea Maricicăi Hăhăianu: Roma o comemorează pe asistenta româncă

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cursuri gratuite pentru viitoare bone cu atestat UE

Românii din Italia, invitaţi să participe la recensământ / Ghid pentru completarea chestionarelor