in

Conferință de alegeri la PSD Madrid. ”În organizația noastră nu există scandal.”

Vineri 28 noiembrie 2014 de la orle 17:00 a avut loc in cadrul sediului PSOE Centru Madrid din Calle Hernan Cortez 9 Conferinta de alegeri a noului birou politic executiv al PSD Madrid. In urma suspendarii fostului presedinte inca din data de 12 iunie 2014 a fost asigurata o conducere interimara de catre Alexandru Buica, secretarul executiv.

Conferinta a fost prezidata de presedintele executiv al PSD Spania, Catalin Serbu si s-a desfasurat respectand normele statutare ale Partidului Social Democrat.

Noul presedinte a fost ales doamna Buica Mihaela, care dupa ce a fost aleasa si-a prezentat proiectul politic in care prevede intarirea constanta a relatiilor de parteneriat cu PSM-PSOE, strangerea relatiilor si armonizarea relatiilor intre membrii organizatiilor PSD din Comunitatea Madrid si nu in ultimul rand doreste crearea unui centru de informare unic pus la dispozitia tututror romanilor, cea mai mare satisfactie fiind aceea de a-i ajuta pe cei veniti recent pentru a putea sa inceapa o viata noua orientata catre obtinerea unui nivel de viata optim.

Componenta BPEx al PSD Madrid este urmatoarea:

  • Presedinte: Mihaela Buica
  • Secretar Executiv: Busila Andra
  • Vicepresedinti: Floroiu Minodora Chitu Gheorghe Alexandru Buica Marcus Iuliu Gavril Sabau Ana
  • Membri ai Biroului: Radoi Nicusor Floroiu Maria

La Conferinta am avut ca si invitat special pe Antonio Miguel Carmona,candidatul PSOE la primaria Madridului de la alegerile locale din mai 2015. Acesta si-a exprimat bucuria ca Mihaela Buica a fost aleasa in aceasta functie si a reiterat colaborarea dintre PSD si PSOE.

„Felicit noua echipa a PSD Madrid si le urez mult succes in activitate. Madridul si comunitatea de Madrid reprezinta principalul bazin de romani din Spania si de aceea colegii s-au inhamat la o activitate destul de complicata, mai ales in aceste momente destul de grele pentru partid. Intalnirea de ieri a fost inca un exemplu ca echipa PSD ramane unita si avem ca si principal obiectiv schimbarea imaginii partidului in cadrul comunitatilor de romani din Spania. Este mult de munca, trebuie sa perseveram si sa demonstram tuturor ca imaginea cu care suntem etichetati este complet falsa. Dupa infiintarea PSD Torrejon de Ardoz, dupa reformarea PSD Alcorcon si in viitorul apropiat urmeaza alegeri in Alcala de Henares continuam procesul de reforma a PSD Spania. Este pariul nostru, a intregii echipe ca la urmatoarele alegeri sa ne prezentam cu un nucleu de oameni si cu o imagine complet schimbata!

Mihaela Buica si echipa ei au in mine un aliat si un sfetnic, ii voi incuraja intotdeauna pentru ca au demonstrat ca sunt oameni si tineri valorosi de care atat PSD cat si comunitatea are nevoie”a declarat presedintele executiv Serbu Catalin.

Departamentul de presa PSD Spania


În legătură cu articolul publicat in Gazeta Romaneasca, intitulat „Războiul din PSD Diaspora s-a mutat în Spania: Alegeri secrete într-o locație securizată cu pază privată” și semnat de către Ion Brîndușescu vreau să precizez următoarele: Ion Brîndușescu a fost suspendat de pe data de 12 iunie 2014, conform deciziei de suspendare înaintată de Marius Vili Sîrbu, președinte al PSD Spania, contrasemnată de mine și de Cocioran Marinică, secretar executiv și aprobată de majoritatea membrilor din Biroul Executiv de la acea dată.

În cel mai scurt timp voi trimite documentele care să ateste acea situație.

Pentru rezultatul alegerilor prezidențiale consider că nu există o vină personală a vreunui membru din cadrul filialei noastre, ci e mai degrabă un rezultat al unei conjuncturi nefavorabile. In data de 17 noiembrie mi-am depus in fata colegilor mandatul, mi-am asumat rezultatele dar membrii PSD Spania au decis sa continui.

In ceea ce priveste alegerile PSD Madrid acestea au fost organizate de echipa din Madrid, la intalnire a participat si Miguel Carmona, candidatul PSOE la primaria Madridului. Alegerile au avut loc in sediul PSOE Madrid Centru din Calle Hernan Cortez 9 si faptul ca ar fi fost paza privata este atat de puerila informatia incat nu o sa o comentez.

Ultimul subiect la care doresc să mă refer este referitor la acuzația, citez, ”Acești doi indivizi au fost mai interesați de asociațiile pe care le dețin și de sifonarea în buzunarele proprii a fondurilor DRP pentru proiecte lipsite de importanță și relevanță în comunitate.”… Oricine poate controla activitatea asociației pe care o conduc și va descoperi ca de la DRP am avut un proiect în anul 2013, in valoare de circa 6000 de euro din care ne-au fost decontate aprox 2700 de euro, care nu a acoperit nici jumătate din cheltuieli, iar în acest an sunt 2 proiecte, la care am primit doar avansul de 3100 de euro si s-au cheltuit mult mai mult.

În legătură cu această acuzație, am decis ca să deschid o acțiune în justiție împotriva domnului Brindusescu.

In plus este gresit titlul, in PSD SPANIA nu exista scandal. El este iscat de 3-4 persoane si atat. In rest organizatiile din cadrul Psd Spania lucreaza împreună in spiritul colegialitatii. Acest scandal este unul artificial creat tocmai de a sparge unitatea din PSD SPANIA.

Cu stima, CATALIN SERBU, Președinte executiv PSD SPANIA

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fost preot în Spania, vrea să înfiinţeze „Partidul Diasporei Creştine”

Mesajul preşedintelui ales de Ziua României: „Îmi propun să redescoperim împreună ideea de unitate naţională „