in

Consilier local la Riva del Garda: „Refugiaţii? Să-i trimitem în lagăr, în vacanţă la Buchenwald”

Luca Grazioli, Riva del Garda, propune pe Facebook o „vacanţă la Buchenwald”. Şi alţi utilizatori aprobă: „Să le dăm puţin gaz”.

Luca Grazioli este consilier local în Riva del Garda, în Trento, de centru-dreapta. A militat alături de „Fratelli d’Italia”, acum face parte din grupul mixt. Pe 23 septembrie a comentat pe Facebook o ştire (printre altele din plin distorsionată) care a sosit de la Molise, legată de cazarea unor refugiaţi.

„Un nou protest din partea imigranţilor pentru că la un hotel de 3 stele, din Isernia, nu au apă minerală, ci numai din aceea de la robinet. Camerele cu televiziune prin satelit şi aer condiţionat nu sunt de ajuns…”. Apoi Luca Grazioli propune: „Dar o vacanţă la Buchenwald, nu?”.

Oraşul Buchenwald din Germania a găzduit unul dintre principalele lagăre de concentrare nazistă. Între 1938 şi 1945, aici au murit peste 50.000 de persoane, ucise de munci forţate, de violenţe, de boli sau de injecţiile letale administrate celor care nu mai erau consideraţi „utili”. Postarea lui Grazioli a rămas multă vreme pe pagina sa de Facebook, aşa că au apărut multe comentarii, multe aprobatoare: „Dachau e mai aproape”, „Dacă vor puţin gaz, să le dăm”, „Să fie biciuiţi şi expediaţi în ţara lor imediat”.

Potrivit primarului din Riva del Garda, Adalberto Mosaner, „orice comentariu devine inutil… Vorbim de oroarea lumii, o oroare care nu poate fi dorită niciunei fiinţe umane”. Gianantonio Pfleger, preşedinte al asociaţiei naţionale partizani Alto Garda, taie scurt: „Să aduci laude lagărului de la Buchenwald este demenţial. Şi astfel cine o face este un dement”.

După izbucnirea polemicii, Grazioli nu se scuză, ci răspunde pe Facebook: „Am primit atâtea apeluri telefonice de solidaritate (atât de multe neaşteptate) şi din partea unor persoane pe care nu le cunosc direct, care împărtăşesc pe deplin ideile mele. Suntem mulţi (în mod evident) care suntem demenţi şi ignoranţi… Înainte şi capul sus!!!”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Româncele sclave din Sicilia, reacţii: Scrisoare deschisă adresata preşedintelui şi candidaţilor la funcţia de preşedinte

La 16 ani pe stradă, constrânse să se prostitueze