in

Consilieră Pd din Prato: “Străini, trebuie să muriți”

Multe polemici privind frazele scrise pe Facebook de o consilieră de circumscripție la Prato care este și componentă a secretariatului provincial Pd, Caterina Marini (foto), de 30 de ani: “Extracomunitari hoți proști trebuie să muriți imediat”. După publicarea postării pe site-ul de știri “Notizie di Prato”, secretarul pratez al Pd, Ilaria Bugetti, a cerut excluderea Caterinei Marini: “Cu acele declarații – spune – este de fapt în afara Pd. Am cerut deja începerea unei proceduri disciplinare”.

Mesajul împotriva extracomunitarilor a fost postat zilele trecute, și apoi a fost șters, după o tentativă de furt suferită de sora consilierei de circumscripție. “În timp ce se ducea în cameră s-a trezit față în față cu un hoț. Ce oraș de c… este acesta. Extracomunitari hoți proști trebuie să muriți imediat”. În comentariile care au urmat, răspunzând unei amice care o interoga privind gravitatea afirmațiilor sale, Caterina Marini a adăugat: “Sunt tulburată. Era un magrebian. Agil ca o pisică. Nu-mi pasă dacă mă faceți rasistă. Lumea ține numai discursuri”.

Afișe șocante anti-imigranți la Treviso

Condamnând postarea, secretarul pratez al Pd Ilaria Bugetti scrie că acele declarații “violează în mod clar principiile noastre fondatoare care dintotdeauna se oglindesc în antirasism, în non-violență și în respectarea conviețuirii”. A fost începută o procedură disciplinară care probabil se va încheia cu excluderea. “După mine cu acele declarații – a afirmat Bugetti – Caterina este de fapt în afara Partidului Democrat și motivele mi se par clare”.

Alfano: Norme contra rasismului pe internet

Elev român de 12 ani, atacat de șoferul autobuzului școlar. „Rumeno di m…, ti bruccio la faccia”.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

A dat foc mașinii cu români înăuntru

Dispărut în mare la San Felice Circeo