in

Cristian Rizea: „Transplantul refuzat românului din Italia, un caz consternant”

Preşedintele PSD Diaspora cere autorităţilor italiene să ia măsuri contra medicului din Padova care a refuzat să-i facă transplantul de inimă unui marinar român internat la un spital din Mestre.

„Ca urmare a evenimentelor relatate de presa italiană (Il Gazzettino), conform cărora un chirurg italian a refuzat să-i faca un transplant de inimă unui român, solicit autorităţilor italiene să ia măsurile necesare împotriva acestui act grav de discriminare.

Rasism medical: „E român, nu-i facem transplant”

Este consternant modul în care a fost tratat acest pacient român de către medicul italian şi modul în care i-au fost încălcate drepturile fundamentale, fapt ce contravine legii şi trebuie pedepsit ca atare!”, a declarat, într-un comunicat, deputatul Cristian Rizea, preşedintele PSD Diaspora.

Transplantul refuzat – Padova: Nu era urgent / Udine: Ba era foarte urgent

Este vorba de un cardiochirurg chemat de la Padova la un spital din Mestre pentru a decide asupra unui transplant de inimă pentru un pacient român care făcuse infract şi era menţinut în viaţă cu o inimă artificială.

„Să-şi facă transplantul în România, nu aici”, a fost de părere medicul, care a completat şi fişa de transfer a bolnavului, de la Mestre către România, „pentru continuarea tratamentului” şi eventual „pentru a fi pus în lista de aşteptare pentru un transplant”.

După ce Giuseppe Toscano, medicul chemat de la clinica de transplant din Padova să rezolve cazul s-a spălat pe mâini de pacient, personalul medical de la Mestre l-a transferat la Udine, unde românul a fost operat cu succes.

William Brînză: Voi cere sancționarea medicului italian care a pus în pericol viața unui român

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Reprezentantele românilor din Italia, locul doi şi trei la Miss Diaspora 2012

Dreptul la transplant