Menu
in

Daniela Davidoaia, Milano: ”Doresc să restabilesc imaginea românilor”

Candidează în municipiul VII la Milano, pe lista civică „Io corro per Milano” care îl susţine la primăria generală pe candidatul de centru dreapta Stefano Parisi.

Daniela Davidoaia se află de peste 10 ani în Italia. A venit aici imediat după terminarea facultăţii de drept, mânată de ideea de a se realiza profesional. „Îmi doream să practic meseria pentru care dedicasem ani şi suflet. România acelor timpuri din păcate oferea puţine perspective.”

Ce nu a reuşit în România, a reuşit aici. În prezent este avocat stagiar (praticante avvocato abilitato) înscris în Baroul Milano.

Care au fost problemele cu care v-ați confruntat ca străin în Italia?

«Problema principală pentru mine a fost comunicarea. La început, nu vorbeam, iar pentru ceea ce doream să fac din punct de vedere profesional era indispensabil.»

Ce relație aveți cu comunitatea românească?

« În prinicipiu am raporturi cordiale. Prin munca mea mă străduiesc să fiu alături de comunitatea mea, să-i înţeleg şi să-i îndrum în cel mai potrivit mod. Lucrez cu oamenii şi pentru oameni de acceea încerc pe cât pot să fiu cât mai aproape.»

Care sunt punctele principale cu care intrați în bătălia electorală?

«În primul rând intru cu dorinţa de a reuşi să ajut într-un fel sau altul la găsirea de soluţii cât mai aproape de comunitatea pe care o reprezint.

Mulţi vorbesc de integrare, dar problema românilor nu este în mod principal integrarea. Romanii nu îşi cunosc drepturile, pentru că nu sunt informaţi, şi de aceea accepta de multe ori injustiţii sau …

Aici aş vorbi despre accidentele de muncă de pe şantierele italiene, despre îngrijitoarele care nu ştiu ce drepturi au sau se complac situaţii limită doar pentru că nu cunosc drepturile pe care le au.

Consider că este important să fii informat asupra drepturilor tale şi să te tutelezi.

Un alt aspect important este comunicarea între instituţii, armonizareasi interpretarea legislaţiei europene, plecând de la mentalitatea unui popor şi nu doar de la regulă rigidă adoptării unei legislaţii doar pentru că Europa aşa cere.

Trebuie gândită integrarea nu ca pe o temă şcolăreasca, dar ca pe o adaptare a legislativului la nevoile efective ale unei comunităţi, respectând pe cât posibil identitatea naţională.»

Care va fi primul lucru pe care îl veți propune pentru comunitatea de străini, dacă veți intra în Consiliul local?

«În primul rând doresc să restabilesc imaginea românilor aflaţi în Peninsulă. În ultimul timp în Italia s-a dus o campanie de denigrare a românilor. Nu este nici plăcut şi nici constructiv.

Românii sunt persoane care ştiu şi pot să se integreze uşor, dar trebuie schimbată mentalitatea italienilor în ceea ce priveşte acceptarea lor. Aş dori să instaurez la nivel instituţional o mai bună comunicare, în vederea integrării care trebuie să vină din ambele părţi.»

Unde ar putea să vă contacteze cei care doresc să vă îmtâlnească și să discute despre proiectele dumneavoastră?

«La birou, În Milano, Via Santa Maria Valle n. 1 C/o Studio Legale Lanza.»

Andi Rădiu
a.radiu@ziarulromanesc.net


Citește și:

Aura Anghelescu, în sprijinul românilor din Milano: ”Mă voi lupta pentru cultură”

”Știu, vreau şi pot să fiu reprezentantul românilor la Milano”

Mărioara Popescu, candidată la Muncipiul VII din Milano. ”Mă simt parte a acestui oraş”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version