in

Deputatul Aurelian Mihai: „Ministrul Stanoevici nu înţelege rolul Parlamentului”

„Organizarea Congresului Romanilor de Pretutindeni, intre corectitudine, neimplicare si implicare politica, respectarea legii si amatorism/teribilism guvernamental”, se intitulează textul publicat de deputatul de diaspora, Aurelian Mihai, pe blogul său, legat de audierea ministrului diasporei în Comisia pentru românii de Pretutindeni din Parlamentul României de miercuri, 10 septembrie 2014.

Comisiile pentru românii de pretutindeni din Camera Deputaţilor şi Senat, reunite

Subiectul fierbinte al organizarii Congresului Romanilor de Pretutindeni a avut loc in Parlamentul Romaniei in 10 Septembrie 2014, cand a fost discutat in prezenta si de catre comisiile pentru romanii de pretutindeni din Camera Deputatilor si Senat si a ministrului din cadrul MAE, aflat la conducerea DPRRP, dl. Bogdan Stanoevici.

Scandalul Congresului diasporei, deputatul Mircea Dolha (PNL): „Cer DEMISIA IMEDIATĂ a ministrului Stanoevici”

Ministrul Stanoevici nu-și dă demisia. Deputații din Comisie sunt mincinoși, stiau toți de organizarea Congresului

Aspecte legale cu privire la organizarea evenimentului gasim in articolele 8 si 9 din Legea 299/2007, nu este prima data cand se face discutie la obiect, insa, din teribilism, din dorinta de a lansa in plus o rampa electorala, netinand cont de lege, de viitoare riscuri, cu garantia partidului aflat la putere, dl. ministru precum si premierul, candidat la functia de presedinte al tarii, considera ca a sosit timpul sa ia fata electoratului anuntat evenimentul cu pricina peste putin timp in 30 Noiembrie 2014!

Domnul ministru incerca sa ma convinga cu un aer absolut linistitor ca in lege scrie clar ca acest congres trebuie organizat pe 29 si 30 Noiembrie, la intrebarea mea cu privire la articolul si legea care prevede asa ceva, ma informeaza ca in Legea 299/2007 este prevazuta aceasta chestiune, alti colegi il anunta ca la articolul zece exista o prevedere potrivit careia pe 30 Noiembrie se sarbatoreste Ziua Romanilor de Pretutindeni, fara legatura cu articolele 8 si 9 referitoare la organizarea si desfasurarea Congresului Romanilor de Pretutindeni. Chipul domnului ministru devine banuitor, neincrezator, un coleg ii ofera textul legii. Stupoare, legea buclucasa da peste cap ambitia domnului ministru, nici vorba de afirmatiile domniei sale.

Necunoscator al procedurilor parlamentare, nu intelege rolul Parlamentului, a comisiilor parlamentare si de ce tot acest amestec al Parlamentului, politicienilor in general in chestiuni care privesc numai romanii din diaspora, pe dumnealui si presedintele PSD Diaspora, dupa asigurarile de la Eforie Nord cu aproape o luna in urma!

Continuarea pe blogul deputatului Aurelian Mihai…

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Coşmarul viu din 9/11

ARI lansează postul de televiziune al românilor din diaspora: Dacia TV