Menu
in

Deputatul William Brȋnză despre propunerea de vot a lui Crin Antonescu: “jigneşte diaspora”

Ideea ca românii din diaspora să poată vota la alegerile din România doar dacă plătesc impozite ȋn România, lansată de preşedintele PNL ȋn interviul acordat Gazetei Româneşti, a provocat multe polemici. Toată presa românească, din ţară şi din diaspora, a preluat interviul, articolele având sute de comentarii, majoritatea contra acestei propuneri. Politicienii PDL nu au pierdut ocazia de a-i da replica liderului PNL.

Iată reacţia deputatului William Brȋnză, preşedinte PDL Diaspora, la declaraţia preşedintelui PNL, Crin Antonescu, faţă de intenţia de a condiţiona dreptul la vot al românilor din străinătate de plata unor taxe ȋn România.

„Mă surprinde declaraţia lui Crin Antonescu, referitoare la dreptul constituţional al românilor de a vota pentru că, ȋn alegerile prezidenţiale, candidatul Crin Antonescu a fost al doilea votat după preşedintele Traian Băsescu, tocmai de către românii din străinătate. Acest lucru ar fi trebuit să-l onoreze şi chiar să le mulţumească românilor, ȋn schimb, domnia sa observ că din contra, ȋi jigneşte prin ȋngrădirea unui drept constituţional, acela de exprimare a opţiunii politice prin vot.
Sau să ȋnţelegem că, de când şi-a pus pe cap basca PSD-istă, ideile dânsului sunt perturbate? Stiam că basca are numai moţ, dar constat că la domnul Antonescu are şi urechi şi vizetă, ceea ce mă duce cu gândul la o bască rusească. Probabil aceasta este cauza pentru care domnul Antonescu nici nu mai are cum sa vada nevoile românilor şi dorinţa acestora de a-şi exercita un drept consfinţit prin Constituţie, refuzând să recunoască faptul că românii din străinătate sunt cei mai implicaţi ȋn realităţile ţării.

Nu trebuie să uităm că ei au trimis ani de-a rândul miliarde de euro ȋn România şi susţin economia ţării şi acum, pe timp de criză. Românii din străinătate sunt plătitori de taxe şi impozite ȋn România pentru că au ȋn proprietate o casă, un teren şi dacă nu au ei, au părinţii rămaşi acasă sau rudele lor.
Mi-aş fi dorit de la cel care vrea să fie preşedintele românilor, adică inclusiv a celor din străinătate, să cunoască articole din Constituţie. Restul e de la sine ȋnţeles, cine se aseamănă se adună, PSD^PNL ȋnseamnă ura pentru românii din străinătate, care ȋntotdeauna au avut şi vor avea vederi de dreapta, dreaptă de unde domnia sa a ales să nu mai facă parte.

Referitor la legea votului prin corespondenţă ȋi asigur pe români de implicarea mea totală şi sper ca ȋn cel mai scurt timp această lege să intre ȋn vigoare pentru a răspunde nevoilor lor.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version