in

Exclusiv/ Interviu cu Bogdan Diaconu, preşedintele PRU: ”Patrula lui Vlad Ţepeş” îi va apăra pe sărmani

Deputatul Bogdan Diaconu, ales pe 24 ianuarie în funcţia de preşedinte al Partidului România Unită, la primul congres al partidului, va candida pentru postul de primar general al Bucureştiului. Bogdan Diaconu a activat din 2003 până în 2009 în PSD, ulterior înscriindu-se în Partidul Conservator, unde a rămas până în 2011, când a revenit în PSD. În august 2014, Bogdan Diaconu a demisionat din PSD, din cauza intrării UDMR la guvernare și a fondat Partidul România Unită, cu doctrină naţionalistă. I-am adresat mai multe întrebări preşedintelui PRU.

Programul de guvernare al PRU prevede naţionalizeze resursele naturale, în cazul în care companiile nu sunt de acord cu creşterea redevenţelor şi a taxelor de exploatare; interzicerea vânzării terenurilor către străini, oprirea defrişărilor, blocarea legalizării căsătoriilor între homosexuali.

Duminică, 24 ianuarie, la congresul Partidul România Unită (PRU), Bogdan Diaconu, președintele formațiunii, a anunțat oficial crearea „Patrulei lui Vlad Țepeș”. Gruparea este condusă de luptătorul K1 Daniel Ghiță, care a declarat că „dacă statul român nu ne apără, ne vom apăra singuri” şi vor „veghea ca cei sărmani să nu fie victimele interlopilor”.

„Pe aceşti tineri îi veţi vedea peste tot, îi veţi vedea unde este nevoie de ei, de ajutor. Nu vor avea arme, poate vor avea lopeţi să ajute la deszăpezire sau poate vor avea găleţi să ajute la inundaţii sau poate pur şi simplu vor ajuta o bătrână să traverseze strada”, a declarat preşedintele PRU Bogdan Diaconu, în faţa delegaţilor reuniţi la primul congres al formaţiunii.

Domnule deputat, ştirile despre patrulele lui Vlad Ţepeş au făcut mare zarvă. Avem poliţie, Jandarmerie, armată, şapte servicii secrete, nu are cine apăra ordinea în România?

«Patrula Vlad Ţepeş are un rol civic, vom sări în ajutorul celor care sunt în nevoie, dar vom sesiza şi autorităţile, dacă tot sunt aşa multe, atunci când descoperim ilegalităţi şi abuzuri. Vrem ca în România hoţia şi domnia bunului plac să înceteze, cât despre corupţie, Partidul România Unită a depus la Parlament singurul proiect legislativ capabil să stârpească acest flagel: închisoare pe viaţă pentru cei vinovaţi de corupţie, confiscarea totală şi extinsă a averilor şi muncă în folosul comunităţii ca să îşi plătească şederea în puşcărie. Facem însă totul cu legea în mână!»

Vă definiţi un naţionalist. Sunt românii mai grozavi ca alţii? Sunt alţii de vină pentru starea critică a României?

«Românii nu trebuie să fie mai grozavi ca alţii, că nu e competiţie. Românii trebuie să îşi recapete demnitatea şi stima de sine şi să aibă drepturile fireşti ale cetăţenilor statului numit România. Românii trebuie să aibă posibilitatea de a-şi câştiga un trai decent la ei acasă, să nu fie obligaţi să plece prin alte ţări. Cât despre starea critică a României, e un cumul de factori. Hoţii din ţară şi-au dat mâna cu hoţii de prin alte părţi şi şi-au împărţit România, alungându-i sau marginalizându-i în felul acesta pe cei cinstiţi, care vor să trăiască din munca şi din profesia lor.»

Klaus Iohannis părea o soluţie la toate problemele României. Credeţi că aşteptările oamenilor sunt răsplătite?

«Eu l-am numit preşedintele călător. E mereu plecat şi nu prea îl interesează soarta ţării, ci numai ordinele pe care le primeşte de la Angela Merkel şi de la Bruxelles. Guvernul Cioloş este doar prelungirea acestei obedienţe păgunoase. Românii din diaspora şi-au dat repede seama că Iohannis i-a înşelat. Ca dovadă, atunci când se plimbă prin străinătate, nici nu-i bagă în seamă pe românii care trăiesc în afara ţării.»

Ce părere aveţi despre activitatea guvernului Cioloş?

«Cioloş e preocupat să privatizeze pe bani de nimic ce a mai rămas în picioare în România şi să cumpere armament din străinătate, în timp ce românii se prăbuşesc în sărăcie. »

Ce părere aveţi despre activitatea fostului dvs. partid, PSD? De ce a fost alungat Victor Ponta?

«Eu am plecat din PSD în semn de protest faţă de politica acestui partid care, alături de PNL şi de celelalte partide care au guvernat România sub diferite nume şi în diferite alianţe tratează ţara ca pe buzunarul personal. Toţi au fost alungaţi, rând pe rând, fie prin alegeri, fie prin proteste, dar nu s-a schimbat nimic. Am scăpat de Ponta, de orgoliul său nemăsurat şi de interesele financiare ale PSD, iar acum trebuie să scăpăm de Cioloş. E timpul să scăpăm de toate găştile, fie ele de la PSD, PNL, UDMR sau ceilalţi sateliţi şi să aplicăm în România o politică naţională, strict în interesul românilor.»

Cum se împacă naţionalismul partidului România Unită cu ideea de deschidere europeană? Sunteţi contra Europei? Contra Schengen?

«Eu nu sunt contra Europei, nici contra Schengen, birocraţii europeni sunt contra României. De ce nu suntem primiţi în Schengen, câtă vreme la noi lupta anti-corupţie e mai puternică decât oriunde în Europa? Pentru că ar dăuna intereselor economice ale altor state membre. Nu România este închisă în faţa Europei, ci Europa a luat-o razna şi preferă să primească imigranţi musulmani în loc să îi respecte pe cetăţenii români care sunt cetăţeni europeni.»

Ce credeţi că ar trebui să facă Europa cu refugiaţii? În România vom avea o problemă cu refugiaţii musulmani?

«Este strigător la cer cât de primitoare s-a dovedit Europa cu imigranţii musulmani dacă ne gândim cât de reticentă a fost faţă de cetăţenii români. Imigranţii musulmani nu au ce să caute în Europa, dar e deja prea târziu, acum ar trebui găsită o soluţie să fie trimişi înapoi pentru că creează numai probleme. Ne vom opune cu toate forţele politicii catastrofale a Cancelarului Angela Merkel de primire a imigranţilor musulmani şi de forţare a acceptării de cote obligatorii şi avem de partea noastră majoritatea populaţiei româneşti care se opune politicii Bruxelles-ului ca aceste cote să fie aplicate şi în România. Dacă îi vom primi, da, vom avea aceleaşi probleme care au apărut şi în Europa: jafuri, violuri şi, Doamne fereşte, atentate teroriste. »

De ce continuă să emigreze în masă românii? A cui este vina şi ce propuneri aveţi pentru oprirea acestui exod?

«Românii pleacă din ţară pentru că statul român este unul cleptocratic în care oamenii cinstiţi sunt daţi la o parte, ignoraţi, descurajaţi şi umiliţi. Vina este a întregii clase politice din ultimii 26 de ani preocupată doar să ajungă la putere şi să fure. Avem în plan reconstruirea economiei naţionale în aşa fel încât să avem locuri de muncă plătite decent pentru toţi românii, ca aceştia să nu mai fie nevoiţi să plece în bejenie, iar cei care au plecat, dacă doresc, să aibă la ce se întoarce. Vom opri jaful resurselor naţionale şi vom crea plus valoare în ţară. În sistemul actual în care România nu produce nimic, ci numai importă, este imposibil de susţinut o economie viabilă.»

Aveţi în cadrul partidului un departament pentru românii de pretutindeni. Aveţi susţinători în străinătate? Programe pentru diaspora?

«Preşedintele Organizaţiei PRU pentru românii din afara graniţelor ţării este domnul Ovidiu Hurduzeu care locuieşte de mulţi ani în Statele Unite şi el va concretiza un program realist şi eficient pentru românii plecaţi din ţară.»

Vă veţi prezenta la alegerile parlamentare? Veţi avea candidaţi în colegiile din diaspora?

«Desigur că vom avea candidaţi şi pentru diaspora, este prea devreme încă pentru a vorbi de nume pentru că avem de trecut mai întâi pragul alegerilor locale. Vor fi români naţionalişti reprezentativi pentru diaspora, patrioţi care să cunoască situaţia românilor din afara ţării şi care să se bată pentru drepturile acestora. »

Sorin Cehan

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Magazinul ”La Anghel” din Milano, găsește portofel plin cu bani, îl restituie proprietarului în timp record

Italia, credite pentru case, românii fruntaşi pe piaţa imobiliară, au obținut 27,3% din creditele pentru străini