Menu
in

Fostul ministru al diasporei, Bogdan Stanoevici a fost numit secretar de stat la Cultură, PNL Diaspora protestează: „E un arogant!”

Bogdan Stanoevici, fost ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni, a fost numit secretar de stat la Ministerul Culturii, anunţă Mediafax. Decizia de numire în funcţie a fost semnată vineri, 16 ianuarie de Victor Ponta.

Stanoevici a fost revocat din funcţia de ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni la finele anului trecut, în contextul formării noului Guvern Ponta.

El a fost contestat pentru modul în care şi-ar fi îndeplinit atribuţiile ministeriale pentru diaspora, care s-a confruntat cu probleme în a-şi exercita votul la alegerile prezidenţiale de anul trecut, iar Traian Băsescu, atunci preşedintele ţării, a cerut demisia acestuia.

Într-un comunicat, PNL Diaspora dezaprobă în termeni foarte duri numirea lui Bogdan Stanoevici în funcţia de secretar de stat la Ministerul Culturii.

„Dorim să reamintim opiniei publice faptul că Stanoevici se numără printre principalii vinovaţi ai eşecului organizării secţiilor de votare din străinătate, motiv pentru care a şi fost remaniat în urmă cu aproximativ o lună.

De asemenea, domnia sa a afişat o atitudine constant arogantă la adresa românilor din Diaspora care doreau să voteze.

Considerăm inacceptabil faptul ca, la numai câteva săptămâni după ce un ministru este remaniat pe motiv de incompetenţă şi conduită inadecvată cu funcţia pe care o ocupă, aceiaşi persoană să fie numită într-o altă demnitate publică, aşa ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

De asemenea, maniera aleasă de Victor Pota pentru a-l reintroduce pe Stanoevici în Guvern – vineri seara, la adăpostul ultimelor minute de program – este exponenţială (SIC! – n.red) pentru stilul abject în care PSD înţelege să conducă executivul.

Cu câteva zile în urmă, premierul Ponta lansa un apel în care cerea românilor să îi acorde timpul necesar pentru a înţelege cu ce anume a greşit şi care sunt cauzele uriaşului vot de blam primit în 16 noiembrie.

Iată că nici nu s-a uscat bine cerneala pe documentul respectiv, că domnia sa realizează un alt act de mare dispreţ la adresa tuturor românilor şi renumeşte într-o demnitate publică pe una dintre cele mai triste figuri asociate cu alegerile pierdute ruşinos de către regimul său.

Prin acest gest, considerăm că Victor Ponta ne demonstrează tuturor că nu este capabil de autocritică şi că nu va putea înţelege niciodată nimic din propriile greşeli.

Pe cale de consecinţă, noi, PNL Diaspora, cerem încă o dată demisia de urgenţă a acestui guvern care pare că urăşte românii din ce în ce mai mult”, a declarat coreşedintele PNL Diaspora, Victor Ionescu.


Primul interviu al noului ministru al Diasporei, Angel Tîlvăr: „Voi continua proiectele începute de predecesorul meu, Bogdan Stanoevici”

Exclusiv / Bogdan Stanoevici: „Confirm că nu voi mai fi ministru delegat pentru românii de pretutindeni în noul Guvern. Voi rămâne însă, alături de viitorul ministru”

Ministrul diasporei, Bogdan Stanoevici: „Nu mă tem de ancheta DNA, nu am avut atribuţii la alegeri”

Mesaj pentru Stanoevici: „Coborâți din Olimp, veniți în Sicilia, adunați toate femeile împreună cu copiii lor și luați-le acasă”

Moțiune simplă împotriva ministrului diasporei, Bogdan Stanoevici. „Românii de pretutindeni – victimele unui actor netalentat și dezinteresat”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version