in

Furtună în filialele PDL Diaspora, toată lumea vrea să se înscrie în PSD

13 filiale ale Partidului Democrat Liberal din Statele Unite ale Americii, care totalizează 845 de membri, au trecut la PSD, se arată într-un comunicat de presă transmis de Dan Dănăilă, care semnează în calitate de președinte PDL SUA. Totodată, PSD a confirmat vineri, tot printr-un comunicat de presa, că decizia membrilor este valabilă. În replica, PDL dezmite informația. Deputatul PDL Mircea Lubanovici precizează că „pe teritoriul Statelor Unite nu există o filială a PDL deoarece acest lucru este interzis de către legea federală americană”.

„13 filiale ale organizatiei Partidului Democrat Liberal din Statele Unite ale Americii, insumand in total 845 de membri, au luat decizia, pe 14 ianuarie 2014, de a nu mai sustine aceasta formatiune si de a se inscrie in Partidul Social Democrat. Partidul Social Democrat salută decizia celor 845 de membri și oferă asigurări că vor fi oferite toate condițiile pentru a construi o echipă puternică, în măsură să răspundă tuturor nevoilor românilor stabiliti în Statele Unite ale Americii”, se arată în comunicatul de presă al PSD.

PDL își recruteaza membrii in Diaspora cu ajutorul bazei de date a poliției. Iată primele reacții.

Replica PDL: ”Pe teritoriul SUA nu există o filială a PDL.”

Într-un comunicat de presă transmis presei de deputatul Mircea Lubanovici, acesta susține că în SUA nu există o filială a PDL. „În urma comunicatului transmis în data de 16 ianuarie 2014, de către domnul Dan Danăila, cu privire la o presupusă listă de organizații PDL din SUA care ar fi trecut la PSD, sunt nevoit să fac următoarele clarificări: Pe teritoriul Statelor Unite nu există o filială a PDL deoarece acest lucru este interzis de către legea federală americană. Conform FARA (Foreign Agents Registration Act – http://www.fara.gov/), orice persoană care acționeaza pe teritoriul Statelor Unite ca agent al unei entități politice din afara Statelor Unite „trebuie să facă public periodic relația cu entitatea politică respectivă, activitățile pe care le desfașoară, precum și încasările și plățile în sprijinul acestor activități”, se arată în comunicatul transmis de Liubanovici.

Militanții PDL din Diaspora, demisie în bloc: „Ne tratați cu dispreț, trecem la Mișcarea Populară”

Democrat-liberalii susțin că totul este o diversiune și o acțiune de dezinformare. „Este condamnabil că cineva încearcă să dezbine comunitatea românilor din Statele Unite folosind astfel de acțiuni de dezinformare, care îi pun pe cei implicați să încalce legea federală americană. Cer tuturor românilor, liderilor de organizații românești, precum și presei de limba română de pretutindeni să respingă această diversiune și să continuăm să rămânem uniți pentru apărarea drepturilor noastre democratice, în numele binelui comun”, se mai arată în comunicatul transmis de PDL.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministrul Muncii: „Exodul tinerilor calificaţi este un DEZASTRU. Guvernul trebuie să-i aducă înapoi în România”

Camera de Comert a Romaniei in Italia anunta deschiderea unui nou ciclu de forumuri economice