in

Geoană susține moțiunea PNL pe tema votului din diaspora. Motivul: ”perpetuarea sultanatului lui Ponta, cea mai proastă variantă”

Președintele PSRO, senatorul Mircea Geoană, a anunțat, miercuri, pe pagina sa de Facebook, că va susține moțiunea de cenzură a PNL pe tema votului din diaspora, deoarece Guvernul Ponta este cea mai proastă variantă pentru țară.

„Am decis să susțin moțiunea de cenzură împotriva Guvernului pentru un motiv foarte simplu: perpetuarea sultanatului lui Ponta reprezintă cea mai proastă variantă pentru țară. Același guvern care a blocat în mod cinic dreptul românilor din străinătate să voteze în noiembrie 2014 recidivează. Modul în care Ponta și camarila sa se raportează la votul prin corespondență și la românii care trăiesc în afara granițelor țării arată clar că nu le pasă nici de viața, nici de părerea copiilor și fraților noștri care își câștigă existența în străinătate.

Mulți dintre ei s-ar întoarce și mâine acasă dacă ar avea condiții decente de trai și un loc de muncă prin care să-și întrețină familiile. Dacă Victor Ponta ar fi pe jumătate preocupat de guvernare cum este de viitorul dlui Șova, poate că aceste deziderate ar fi în curs de rezolvare”, a scris Mircea Geoană pe rețeaua de socializare.

Și în legătură cu stabilirea ca numărulde parlamentari în Diaspora să rămână același, PSRO a avut imediat o reacție. Marius Dobrescu, purtător de cuvânt al PSRO, ne-a trimis următorul comunicat:

”Încă o dată Victor Ponta a demonstrat că nu dă „doi bani” pe votul românilor din Diaspora. O propunere de majorare a numărului de parlamentari care să reprezinte interesele Diasporei românești în Parlament a fost respinsă de membrii Comisiei de Cod Electoral. Prin acest vot, demagogia de care dă dovadă Victor Ponta a fost validată de parlamentarii puterii. Deputații și senatorii PSRO vor susține în continuare triplarea numărului de parlamentari care să reprezinte voința Diasporei în viitorul Parlament.

Prin acestă măsură politică, prezentată și în programul politic al partidului, considerăm că vocea Diasporei va fi mult mai intens susținută în raport cu instituțiile Statului român. Nu în ultimul rând suntem singurul partid care a susținut încă de la început în programul politic introducerea votului prin corespondență ca măsură care să asigure fără discriminare, dreptul la vot al tuturor românilor din Diaspora.”

Propunerea privind dublarea numărului de parlamentari pentru Diaspora a fost RESPINSĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Groapă de gunoi în „inima Bucovinei”. Un munte a fost decopertat pentru a face loc deşeurilor. Localnicii sunt revoltaţi

Mugurel Buga, antrenor internațional de ciclism la Lecco: „Întreptați-vă copiii către sport”