in

Gianfranco Fini: „Nu pot să existe persoane de serie A şi de serie B”

Gianfranco Fini contra discriminării străinilor din Italia. „Să se favorizeze integrarea şi să se combată orice formă de discriminare la accesul la drepturile sociale şi politice. Vreau să indic în mod clar ceea ce pentru mine este subiectul politic principal, un subiect care trebuie să ne facă se reflectăm în special în faţa apariţiei, în o parte a societăţii italiene şi europene, a unor pulsiuni regresive dictate de frică şi de prejudecată„. Astfel s-a exprimat preşedintele Camerei, Gianfranco Fini, intervenind la Aquila la o manifestaţie în cadrul festivităţilor de aniversare a 150 de ani de la Unificarea Italiei.

Referindu-se la fenomenul imigraţiei, Fini a reamintit „necesitatea de a se favoriza integrarea şi de a se combate orice formă de discriminare la accesul la drepturile sociale şi politice”.

„Un raport între egali în cadrul societăţii recunoaşte drepturi egale şi puteri egale – a continuat Fini – nu pot să existe persoane de serie A şi de serie B. Este o egalitate substanţială menţionată de Constituţia noastră şi bazată pe acel profund sentiment de solidaritate pe care îl avem în urma a două mii de ani de Creştinism şi acest lucru ne este amintit şi de istoria noastră recentă: o istorie de emigraţie”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Înjunghiat mortal de un italian pentru o bancnotă falsă de 100 de euro

MAE lansează un ghid al serviciilor consulare