in

Giani Huci (PSD Italia): Cine vânează ursul cu mâna goală?

Preşedintele PDL Italia, Ioan Săvoiu a afirmat că odată cu apariţia manifestaţiilor din Italia a început „o vânătoare de vrăjitoare”. Coordonatorul PSD Italia, medicul Giani Huci, a dorit să facă mai multe precizări.

Ioan Săvoiu a specificat în interviul de săptămâna trecută că prezenţa unor „aşa-zişi” lideri ai PSD şi PNL nu era necesară la manifestaţia de la Ambasada României din 22 ianuarie, deoarece manifestaţia a fost organizată de o formaţiune apolitică. În opinia liderului PSD Italia însă, „orice formă de opoziţie este necesară, indiferent de modul în care se coagulează în astfel de momente; faptul că PSD şi PNL s-au alăturat unor protestatari neafiliaţi politic nu conduce în mod logic către concluzia că ar încerca să asimileze mişcarea, ci mai degrabă către ideea că nişte forţe s-au întâlnit într-un spaţiu public, cetăţenesc, denunţând acelaşi fenomen, şi anume criza de guvernare; o simplă trecere în revistă a sloganurilor prezente în piaţa oferă indicii clare asupra elementelor care compun această criză de guvernare aşa cum sunt resimţite de către întreg spectrul societăţii”.

Ursul şi cetăţeanul

În opinia lui Huci, manifestaţiile sunt un fel de „recuperare a politicului”. „Afirmaţia lui Săvoiu că PSD şi PNL politizează mişcările de protest este un nonsens. Nu poate fi politizat ceva ce deja este politic. Ceea ce au încercat atât manifestanţii din ţară cât şi cei din diaspora, prin voci independente sau ideologizate, este o recuperare a politicului de la cei care au operat în ultimii ani înspre privatizarea politicului. Cred că în acest context capătă şi mai mult sens remarca lui Ioan Săvoiu cum că „a intra în politica fără a avea putere financiara e ca şi cum ai pleca să vânezi ursul cu mâna goală„.

Acest tip de imprudenţa pe care o semnalează aici stimabilul PDL-ist dă dovadă de o confuzie foarte gravă şi anume înţelegerea cetăţeanului ca obiect al afacerii şi nu al politicii. Astfel, o rescriere a afirmaţiei citate mai sus ar suna astfel: „a intra în politică fără a avea putere finaciara e ca şi cum ai pleca să vânezi cetăţeanul cu mâna goală.

De asemenea, coordonatorul PSD Italia critică afirmaţia lui Săvoiu legată de lipsa de comunicare între putere şi populaţie, care ar fi cauza situaţiei grele din România. „Acelaşi lider ne anunţă, în legătură cu înfiinţarea şi organizarea filialei PDL din Italia, că toţi cei care au participat la această acţiune au fost „mânaţi de un dor nebun de a intra în politică”.

Politică “în dorul lelii”

Printre înţelesurile pe care cuvântul „dor” le primeşte în dicţionarul explicative al limbii române este şi cel ataşat expresiei „în dorul lelii”, cu sensul de „fără ţintă hotărâtă”, „fără rost”, „la întâmplare”. Ce legătură are asta cu deficitul de comunicare pe care îl baga acum la înaintare PDL ca scuză în această criză de guvernare? Legătură se afla în acel exerciţiu destul de complicat, pentru că este mai mult unul reflexiv, de a comunica cu propria persoană având ca scop, printre altele, o mai bună cunoaştere de sine. O comunicare „în dorul lelii” cu propria persoană poate conduce către iluzie, mai precis către iluzia că faci politica, când te fapt faci doar afaceri”-  a precizat Huci.

A.R.

Citeşte şi:

PDL Italia despre mitingul de la Roma:”Este o vânătoare de vrăjitoare”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Dans indian la Roma cu Gianina Ghiuţă

VIDEO/ Astăzi este Întâmpinarea Domnului şi „Ziua Ursului”