Menu
in

În diaspora, ARD a învins USL. William Brînză, învins de necunoscutul Mihai Aurelian (PP-DD)

Cristian David, greul USL, a fost bătut de Viorel Badea; William Brînză şi Victor Sociaciu au pierdut, iar Preşedintele PSD Diaspora, Cristian Rizea, a obţinut un nou mandat în Colegiul 5 din Insula Mare a Brăilei, cu 64,61%.

Partidelede dreapta grupate în Alianţa România Dreaptă au obţinut cele mai multe voturi în Diaspora, atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat.

Faţă de România, unde stânga (Uniunea Social Liberală) a obţinut circa 60% dintre voturi, iar ARD sub 17%, în străinătate situaţia este diferită.

Astfel, la Senat, ARD a obţinut 39,5% (circa 24.000 de voturi), în timp ce USL a obţinut 28,5% (circa 17.000 de voturi), puţin mai mult decât partidul lui Dan Diaconescu, PP-DD, care a obţinut 22,5% (circa 13.000 de voturi). La Camera Deputaţilor situaţia este asemănătoare.

Aceasta a fost prima surpriză, că USL nu a reuşit să schimbe orientarea votului din diaspora.

O altă mare surpriză a fost pierderea alegerilor de către marii favoriţi William Brînză şi Cristian David. Brînză a fost bătut de nu numai de Victor Socaciu (PSD), ci şi de necunoscutul Mihai Aurelian (PP-DD), un român care locuieşte la Madrid. Un alt român din diaspora care a candidat la aceste alegeri, Ion Săvoiu (candidatul ecologiştilor PER la SEnat în colegiul 1), român rezident la Milano, a obţinut 1.895 de voturi.

În Colegiul 1 Europa, pentru Camera Deputaţilor, cele mai multe voturi a obţinut Mihai Aurelian (PP-DD) – 12.682, care i-a învins pe Victor Socaciu (USL) – 12.347 de voturi şi William Brînză  (ARD), care a luat doar 11.787, potrivit rezultatelor Biroului Electoral al Circumscripţiei 43 Diaspora.

În Colegiul 1 pentru Senat, Viorel Badea (ARD) a obţinut 21.727, Cristian David (USL) -14.811 şi Eugen-Costinel Mihalache (PP-DD) – 13.423.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version