in

Incidente xenofobe în Sardegna, Viorel Badea în vizită la Orosei

Marţi, 5 iunie 2012, senatorul Viorel Badea a efectuat o vizită de lucru în rândul comunităţii de români din localitatea Orosei, Sardegna, ca urmare a incidentelor xenofobe petrecute recent împotriva românilor din zonă, anunţă un comunicat al senatorului. Aceste manifestări violente au generat o stare de nesiguranţă şi de neîncredere în rândul românilor rezidenţi în provincia Nuoro, care au considerat necesar să solicite ajutorul autorităţilor din România.

Viorel-Badea-Orosei-xenofobeÎn acest sens, pentru o mai bună informare asupra situaţiei, senatorul Viorel Badea a avut consultări cu autorităţile locale din Orosei, precum şi cu membrii comunităţii românilor rezidenţi în localitate. Astfel, senatorul român s-a întâlnit cu domnul Salvatore Bua, viceprimarul din Orosei şi cu mareşalul de carabinieri din localitate. În cadrul discuţiilor cu reprezentanţii autorităţilor locale, domnul Badea a solicitat cu fermitate ca cei ce se fac vinovaţi de incendierile maşinilor românilor să fie aduşi în faţa justiţiei.

Temele de discuţie abordate în cadrul consultărilor avute cu membrii comunităţii românilor din Orosei au vizat identificarea problemelor cu care se confruntă aceştia, precum şi modalităţi de soluţionare a acestor probleme, în aşa fel încât românii rezidenţi în provincia italiană să revină la o situaţie de normalitate.

Viorel-Badea-Orosei-xenofobe

Astăzi, 6 iunie 2012, senatorul Viorel Badea a avut o întrevedere cu domnul Pietro Lisi, prefectul provinciei Nuoro (foto 2). Cu acest prilej, domnul Viorel Badea a descris situaţia semnalată de comunitatea românilor din Orosei şi a atras atenţia asupra neîncrederii pe care românii rezidenţi în zonă o au faţă de autorităţi, precum şi faţă de unii dintre concetăţenii lor italieni, ca urmare a incidentelor xenofobe recente.

„Am solicitat monitorizarea intensă şi soluţionarea cazurilor care au adus la această situaţie neplăcută. Am cerut ca cei care se fac vinovaţi de acte violente împotriva românilor să fie aduşi în faţa justiţiei şi să răspundă pentru faptele lor. Totodată, am reafirmat disponibilitatea pentru dialog în vederea aplanării acestor conflicte şi preocuparea constantă a autorităţilor române în ceea ce priveşte starea comunităţii de români din regiune.”, a declarat senatorul român în urma întâlnirii avute cu domnul Lisi.

În cadrul discuţiilor, prefectul provinciei Nuoro l-a asigurat pe senatorul Badea că s-a declanşat deja o anchetă ce vizează incidentele din Orosei şi se lucrează la restabilirea stării de normalitate. Totodată, domnul Lisi a precizat că manifestările inumane recente nu reprezintă raporturile între români şi italieni, ci sunt acte ale unui „grup mai nervos”, care pe fondul crizei economice încearcă să-i învinovăţească pe români pentru lipsa locurilor de muncă din regiune.

Viorel-Badea-xenofobe-OroseiMaşină incendiată la Calagianus

Ultimul episod s-a înregistrat în noaptea de 2 iunie, la Calangianus (Provincia Olbia-Tempio, Sardegna), când maşina unui român a fost incendiată, potrivit Unione Sarda. În jurul orei 23.30, pe via Lissia, nişte necunoscuţi, utilizând benzină, au incendiat un BMW 320, care aparţinea unui român de 27 de ani. Maşina a fost distrusă complet de flăcări. La faţa locului au intervenit pompierii din Tempio Pausania, care au stabilit originea intenţionată a incendiului, şi carabinierii din Tempio Pausania. Nu este exclusă pista xenofobiei.

Atentate incendiare în toată Italia. Românii, luaţi în vizor

Alte două maşini incendiate: proprietarii sunt români

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii din Ravenna după cutremur “Suntem bine, dar ne e frică”

Fost primar leghist, condamnat pentru exploatare de prostituate românce