in

Ion Săvoiu, candidatul ecologist, iese la atac: ”Iată ce cred despre ceilalți candidați”

Ion Săvoiu, fost coordonator al PDL în Italia va candida pentru ocuparea unui loc în Senatul României, pe listele Partidului Ecologist Român. Într-un interviu anterior, Săvoiu ne declara că politica românească nu ia deloc în considerare Diaspora, considerând-o ca pe un „coș de gunoi”. De această dată, după două săptămâni de la începerea campaniei electorale este deranjat de lipsa de interes pe care ceilalți candidați o au în a explica motivele pentru care au intrat în cursa electorală și proiectele pe care le au pentru românii din Diaspora.

Ion Săvoiu ne-a explicat viziunea sa față de traseismul politic și intențiile pe care le are în viitor sub umbrela PER, partid care va funcționa în opinia sa, în Diaspora, ca un ceas elvețian. „Ce înseamnă traseism politic? În linii mari este vorba despre un politician care-și murdărește mandatul cu care a fost încredințat prin vot sărind dintr-o barcă în alta. și asta de regulă pentru un avantaj propriu sau pentru a mai „prinde” un mandat. Simpatiile mele politice nu sunt un secret pentru nimeni. Am o viziune de dreapta, fapt care m-a făcut să aleg „școala politică” a PDL. Nu mi-e rușine să o spun, a fost vorba de școală. Nimeni nu se naște politician, la fel cum nimeni nu se naște învățat.

Săvoiu crede că PER, în Diaspora, va funcționa ca un ceas elvețian. ”În acest moment consider că am ajuns la maturitatea politică necesară pentru un nou drum. înainte de a cere votul vostu am cântărit bine partidele românești angrenate în cursa electorală și găștile de interese formate în jurul lor. Nu e lumea mea, vreau o schimbare, chiar dacă nu totul e de aruncat. Mai sunt oameni politici onești în România, dar rezultatele noastre ca țară arată că sunt prea puțini. Nu voi candida pe listele partidului în care mi-am făcut stagiatura politică. Am ales un partid mic, căruia vreau să-i imprim forța lucrului făcut „nemțește”. Dacă vreți și precizia unui ceas elvețian. Și apoi fair-play-ul politic britanic. Și experiența economică a nordului Italiei. Pe scurt, forța UE. Am ales Partidul Ecologist Român, cu promisiunea că voturile voastre nu se vor scurge la alte partide, dacă interesele de moment o vor cere. împreună cu voi vreau să creez o forță proaspătă în politica românească, Partidul Ecologist Român. O gură de aer curat!”

Ion Săvoiu, candidat la Senat: „Diaspora considerată un coş de gunoi”

L-am întrebat pe Ion Săvoiu ce părere are despre contracandidații săi și ce șanse crede că are, mai ales că de două săptămâni a intrat în campanie electorală, fiind prezent aproape în fiecare zi în altă localitate, pentru a-și prezenta programul politic. „Sanse avem toți, nimic nu mai poate fi dat ca sigur în ziua de azi și mai ales în sistemul de vot per care îl avem. Important este ca partidul meu, PER, să intre în Parlament. În funcție de procentele pe care le vom obține, vom accede în Parlament. Despre contracandidații mei nu am să spun mai nimic, pentru că ei nu au spus nimic până acum. Din punctul de vedere al alegătorului e strigător la cer ce se-ntâmplă. Eu, deși sunt dintr-un partid mic, am stabilit o strategie în așa fel încât să pot cuprinde cât mai multe zone, să pot sta de vorbă direct cu cât mai mulți români. Ei nici măcar nu și-au prezentat un program electoral. Eu am avut inclusiv apariții la posturi de televiziune importante din țară, sunt pregătit pentru orice confruntare electorală. Toți însă se ascund parcă. Frică au, nu de mine, ci de întrebările incomode la care nu ar știi să răspundă sau pentru a nu se da de gol că habar n-au care sunt problemele românilor din străinătate.” ne-a răspuns Săvoiu.

Despre senatorul Cristian David, candidatul USL, Săvoiu e de părere că îi este frică să iasă la discuții pentru că a fost exilat de partid în acest colegiu și habar nu are despre ce se-ntâmplă în comunitățile românești din străinătate. „De la Mailat, atunci când era ministru de externe, nu-mi amintesc ca senatorul David să fi călcat prin Italia. Acum a venit la Roma, s-a întâlnit cu șapte persoane, în mare taină, fără presă și a plecat rapid. Păi asta e campanie electorală? Nu și-a prezentat nici până acum o platformă sau program electoral, nimic!”

Despre fostul coleg de partid, actual contracandidat din partea ARD, senatorul Viorel Badea, Săvoiu are o părere deosebit de negativă. „Și-a început campania electorală în Republica Moldova, acolo unde a stat cel mai mult în cei patru ani cât a fost senator. Acolo a activat cât de cât și tot de acolo i-au ieșit și bârfele despre banii primiți ca șpagă pentru obținerea ilegală de cetățenii românești. Eu l-aș sfătui totuși să achite și costumele croitorului din Torino și să clarifice problema denunțurilor pe care le are în Italia. E strigător la cer să intri în campanie electorală, să taci, fără să clarifici două chestiuni care îi mențin imaginea urâtă. Sper că alegătorii vor sancționa aceste lucruri. „

Despre Eugen Mihalache, candidatul PP-DD din colegiul său, Săvoiu a comentat scurt: „Ce pot să spun despre cineva care promite 20.000 de euro tuturor și chirii de 25 de euro pe lună. Programul său e de un populism teribil.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Pe jos pe autostradă, ca să-şi vadă tatăl

Exploatat şi bătut de patron