in

Kyenge la Brescia, încăierare în stradă între exponenţi de dreapta şi imigranţi

Tensiune ridicată şi chiar o încăierare între câţiva exponenţi de dreapta şi imigranţii unei asociaţii, în faţa Auditoriumului San Barnaba din Brescia, unde sâmbătă 11 ianuarie a avut loc o dezbatere la care a participat ministrul Integrării, Cecile Kyenge.

Numai intervenţia scutierilor poliţiei a evitat o baie de sânge, separând cele două facţiuni. Printre militanţii de centru-dreapta care au ieşit în stradă, nemulţumiţi de prezenţa ministrului, s-au aflat consilierul leghist Fabio Rolfi şi consilierul regional pentru Teritoriu (şi director al Fratelli d’Italia), Viviana Beccalossi.

Cei doi consilieri au organizat o manifestaţie împreună cu reprezentanţi ai Forza Nuova într-o piaţă din apropiere de locul în care se afla ministrul Kyenge, contestând politica acesteia în privinţa imigranţilor.


Problemele au început când circa 20 de exponenţi de centru-dreapta, cu Beccalossi şi Rolfi în frunte, au decis să se prezinte în afara Auditoriumului, unde se aflau imigranţii, care s-au adunat de la primele ore ale dimineţii pentru a-şi manifesta „solidaritatea – după cum scriu pe un fluturaş – pentru intolerabile atacuri rasiste pe care fasciştii şi leghiştii le adresează Cecilei Kyenge” şi pentru a cere anularea legii Bossi-Fini.

Ministra Cecile Kyenge: „Sunt atacată pentru că distrug stereotipurile”

Nu a durat mult şi cele două grupuri s-au încăierat. Consilierul Beccalossi, care flutura un steag al partidului său, a fost îndepărtat împreună cu ceilalţi manifestanţi de centru-dreapta de poliţie, prezentă în mod masiv în întreg oraşul. Consilierul leghist Rolfi a explicat faptul că tensiunile ar fi apărut din cauza „ameninţărilor şi insultelor” plecate de la imigranţi. „Doar ne-am apropiat pe trotuarul din faţă – povesteşte. Nu aveam steaguri sau pancarte, nimic.

Ministra Kyenge: „Îmi fac griji pentru siguranța fiicelor mele”

Climatul era de absolută seninătate. În timp ce cuceream metru cu metru dreptul de a sta pe trotuar, s-au prezentat extracomunitarii cu pancartele. Atunci ne-am întrebat de ce ei le puteau avea iar noi nu”.

Acela este momentul în care consilierul a desfăşurat steagul partidului Fratelli d’Italia. Şi de atunci au început „insultele şi ameninţările la adresa noastră„, explică Beccalossi. „Am fost îndepărtată de poliţie, căreia îi mulţumesc, pentru că se temeau pentru siguranţa mea”.

Ministra Cècile Kyenge: “Și eu am fost «badante»”

Consilierul a anunţat cu o zi înainte că nu-l va întâlni pe ministru pentru că „e momentul să se spună gata rasismului invers a cărui susţinătoare este şi doamna Kyenge„. De aceeaşi părere şi Rolfi, potrivit căruia „ideile ministrului sunt periculoase”.

Replica ministrului a fost diplomatică. „Consider că fiecare dintre noi are nevoie să se facă ascultat, fiecare dintre comunităţile şi grupurile prezente manifestează pentru a se face ascultate”, a spus Kyenge.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Premierul David Cameron presat de parlamentarii conservatori, promite noi măsuri privind imigraţia

Istat: noua familie italiană este separată şi mai puţin numeroasă