in

Lega Nord împotriva lui Chaouki: „Este ca Himmler”

Lega Nord împotriva deputatului PD de origine marocană Khalid Chaouki, nu este o noutate. De data aceasta însă, pe lângă faptul că recurg la obişnuitul repertoriu xenofob şi antiislamic, leghiştii îl gratulează cu o insultă inedită, „nazist”, comparându-l cu unul dintre părinţii Holocaustului.

Totul a început de la o alarmă falsă. Pe 15 ianuarie la Palatul Chigi, sediul guvernului, a sosit un plic adresat Cecilei Kyenge din care ieşea praf alb. Putea fi otravă. Măsurile de siguranţă, deosebit de stricte în aceste zile în care se înmulţesc atacurile la adresa ministrului Integrării, s-au declanşat imediat.

Au intervenit Pompierii. Dar praful alb a rezultat a fi bicarbonat.

Când încă nu se ştia că scrisoarea era inofensivă, deputatul Chaouki a scris pe Facebook: „Scrisoare suspectă sosită la Palatul Chigi adresată Cecilei Kyenge. Maximă solidaritate şi depistare imediată a executanţilor. În timp ce expeditorii morali au un nume şi un prenume: Lega Nord. Aşteptăm de la Salvini condamnare clară şi fără ambiguitate. De-ajuns cu rasismul!”.

Numai doi străini în Parlament

Chaouki atacase şi cu o zi înainte Lega, după ce ziarul partidului a început să publice agenda Cecilei Kyenge cu obiectivul evident de a favoriza contestările leghiştilor împotriva ministrului Integrării: „Este o agresiune rasistă a cărei prim responsabil noul secretar al Lega Nord, Matteo Salvini. Bădărana propagandă rasistă care face cu ochiul altor mişcări xenofobe europene nu poate şi nu trebuie să aibă cetăţenie în ţara noastră”.

Însă după-amiaza, când alarma privind scrisoarea suspectă a fost ridicată, lui Chaouki i-a răspuns vicepreşedintele deputaţilor de la Lega Nord, Gianluca Pini. „De fiecare dată când deschide gura, prin fanatism şi stupiditate Chaouki îmi aminteşte de Himmler. Acest mic emul islamic al nazismului – atacă leghistul – să ţină însă minte că în această ţară, aşa devastată de politicile laxe privind imigraţia ale şirului de Renzi, nu este spaţiu pentru delirurile care ar vrea o reîntoarcere la evul mediu şi că e multă lume gata să apere până la capăt realizările de civilizaţie care ne diferenţiază, din fericire, de anumiţi subiecţi”.

Prima zi a noilor italieni în Parlament

„Chaouki să reţină şi că – adaugă Pini – lumea este foarte mare şi nu este necesar să ne onoreze cu neplăcuta sa prezenţă tocmai aici. Dacă lui nu-i place cultura Padană, făcută din respect (care se înţelege prin forţa lucrurilor reciprocă), îi spun că lumea e mare, poate oricând să aleagă alte locuri, aşa cum poate oricând să se întoarcă în mijlocul celor care se bucură pentru segragarea de sex, lapidare, infibulaţie, decapitare a necredincioşilor sau alte lucruri similare care dau măsura caracterului democratic a culturii sale de origine”.

E.P.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Româncă de 26 de ani, moartă într-un accident rutier lângă Ravenna

În Italia a scăzut numărul omorurilor, dar a crescut numărul spargerilor