in

Ministrul Fornero: „Am fi putut face mai mult pentru imigranţi”

Pe delicata temă a politicilor de integrare pentru imigranţi, guvernul ar fi putut să facă mai mult. Sau mai bine zis, "a făcut mai puţin din cât ar fi vrut" pe temele integrării şi inserării noilor cetăţeni în ţesutul social şi economic al ţării. Cea care a spus acest lucru este ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Elsa Fornero, pe timpul unei audieri la Comitetul parlamentar Schengen în cadrul căreia a afirmat importanţa mişcărilor migratorii în societăţile europene.

Potrivit ministrului, este necesar ca imigraţia să fie considerat o îmbogăţire pentru ţara gazdă, inserând-o într-o perspectivă mai amplă faţă de actuala conjunctură economică negativă.

Ministrul i-a invitat pe cei care vor urma la conducerea ţării să "nu adopte politici generoase şi deschise în mod fals, ci în mod autentic şi ţinând cont de dificultăţile momentului". Enumerând măsurile adoptate de executivul Monti, precum cele legate de scoaterea la suprafaţă a muncii la negru sau introducerii  aşa-numitei "Carta blu" pentru intrarea lucrătorilor cu calificări înalte, Fornero a definit situaţiua minorilor neînsoţiţi ca un "semnal de eşec" al unor politici de integrare.

Aceasta a concluzionat că "că imigraţia, în întregul său, reprezintă un factor de creştere pentru ţara care o găzduieşte şi trebuie inserată foarte bine în politicile economice depăşind temerile care încă ne frământă".

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Arestat la Londra pentru o crimă comisă în Sicilia în 2008

Copiii români vor putea vorbi pe Skype cu mamele lor, plecate la muncă în străinătate