in

Monica Macovei promite diasporei votul electronic: „Să se poată vota și de pe Marte!”

Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidenţiale, le promite românilor din diaspora că, dacă o vor susţine să ajungă la Cotroceni, va aproba legea privind votul electronic, astfel încât „să se poată vota şi de pe Marte”.

„România are nevoie de voi, de mintea voastră, de forţa voastră, de curajul vostru, de priceperea voastră. Aţi dovedit-o în anii din urmă când banii voştri au susţinut economia în plină criză”, îşi începe Macovei mesajul către românii din diaspora, mesaj transmis prin intermediul unui spot video postat pe contul de Facebook (0’43”)


În acest context, Macovei le promite că, ajunsă în funcţia de preşedinte al României, va aproba introducerea votului electronic, astfel încât „să se poată vota şi de pe Marte”. „Se practică în multe ţări. Este rapid, este ieftin şi, foarte important, nu poate fi fraudat”, adăugă Macovei.

„Dreptul vostru la vot nu va mai fi călcat în picioare: cetăţeni, înainte de toate”, mai arăta candidatul independent la prezidenţiale. În acelaşi context, ea le mai spune celor din diaspora că „multor politicieni le-au plăcut banii voştri, dar nu şi voturile voastre” şi că „au vrut să vă scoată din cvorumul electoral, au redus numărul secţiilor de votare„.

„Vreau să vă regăsiţi locul în România, să rămâneţi în străinătate din oricare alt motiv decât sărăcia. Iar asta se va întâmpla când se va fura mai puţin, iar la prins hoţi ştiţi că mă pricep„, mai arăta fostul ministru al Justiţiei.

Interviu exclusiv – Monica Macovei: «Diaspora ar trebui reprezentată de 20 de parlamentari»

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Votul în Dispora, MAE avertizează: RISC FOARTE RIDICAT DE FRAUDE

Locuiesc în Italia, într-un apartament cu chirie. Trebuie să plătesc TASI?