in

Partidul Poporului caută membri în Italia

În Roma şi împrejurimi pot fi văzuţi în ultima perioadă sute de fluturaşi, lipiţi pe panouri, stâlpi, în staţiile de autobuz sau la intrarea la metrou care îndeamnă românii "să contribuie la schimbarea în bine a ţării" sprijinind Partidul Poporului, condus de Dan Diaconescu, care susţine că are 18 filiale în Italia.

Am sunat la numărul tipărit pe manifeste şi am cerut informaţii despre această iniţiativă. La numărul de pe afiş răspunde Alexandru Neacşu, responsabil al Partidului Poporului – Dan Diaconescu la Roma şi în imprejurimi. Foarte politicos şi amabil, ne-a declarat că lipirea fluturaşilor nu reprezintă începutul unei campanii electorale, ci este mai degrabă o iniţiativă care are menirea de a aduna "miile de simpatizanţi care încă nu ştiu despre existenţa noastră, a filialelor."

Pentru Neacşu, campanie electorală este atunci când sunt nominalizate persoane, candidaturi. "Da, am lipit foarte multe manifeste dar asta nu înseamnă că am început o campanie electorală. E ca o publicitate oarecare. Şi un magazin sau o asociaţie fac acelaşi lucru când vor să afle lumea despre ei. La noi e diferit pentru că sunt foarte mulţi simpatizanţi ai partidului, dar nu ştiu exact unde se întâlni şi unde pot face politică organizat."

Despre filiala din Roma,  Alexandru Neacşu ne-a declarat că are mai mult de 400 de membri, iar la şedinţele ţinute săptămânal participă constant circa 100 de persoane. "Oamenii vor să vină, vor să discute, să îşi spună părerea şi cel mai îmbucurător este că susţin proiectele prezentate de Dan Diaconescu. Lumea vede prin ce dezastru trece România, ştie de ce a plecat de acasă şi are încredere în liderul partidului nostru. Fără prea multă publicitate şi avem peste 400 de înscrişi, ne întâlnim săptămânal aproape 100 de persoane."

Activitatea partidului în Italia e foarte activă, a declarat Neacşu. Filialele se întâlnesc "cel puţin lunar sau ori de câte ori e nevoie". Pe 20 noiembrie va avea loc la Roma o şedinţă la care vor fi prezenţi nu doar reprezentanţi ai filialelor, ci şi Eugen Mihalache, responsabil cu problemele diasporei din cadrul biroului permanent al partidului. "Mulţi dintre simpatizanţi şi-au exprimat dorinţa de a participa la şedinţa din 20 noiembrie de la Roma. Dar îi avertizez că nu vor putea intra dacă nu au semnat adeziunile. Mi se pare normal să fie cât mai mulţi prezenţi, să asculte ce vom discuta şi cu ce proiecte vom merge pe viitor, dar trebuie să fie membri de partid. Oricum, noi la Roma ne întâlnim des. Nu avem spaţii adecvate pentru câte persoane ar dori să participe."

Alexandru Neacşu ne-a mai declarat că e puţin dezamăgit de faptul că foarte mulţi rup afişele, dar pentru ei are un mesaj: "Pentru cei care pierd timpul cu ruptul afişelor noastre, ţin să-i anunţ că nu au atâtea degete şi atâta timp, câte afişe avem noi de gând să lipim. Oricum ăsta e un semn că au frică de noi, pentru că în caz contrar nici nu ar băga în seamă manifestele şi nu le-ar rupe."

Andi Rădiu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Iuliana Petecariu, campioană de surf cu vâsla în Italia: “Un sport pe care vreau să-l promovez şi în România”

Andrei, zdrobit de un elevator la 27 de ani