in

Partidul Poporului – Dan Diaconescu are deja 15 filiale în Italia

Duminică, 10 aprilie, la Florenţa, a avut loc prima întâlnire a conducerii departamentului „Românii de Pretutindeni” din cadrul Partidului Poporului – Dan Diaconescu, reprezentat de Eugen Mihalache, cu membrii şi simpatizanţii partidului aflaţi pe teritoriul Italiei. S-au pus bazele organizaţiei din Italia a partidului care nu a fost încă înregistrat în România. Organizatorii PP-DE Italia spun că au deja 15 filiale.

„Scopul acestei acţiuni a fost acela de a intra în contact direct cu românii care muncesc şi trăiesc în Italia, de a lua la cunoştinţă despre situaţia concretă în care se află, dificultăţile cu care se confruntă pe diverse planuri şi de asemenea, de a afla ce doleanţe au în raport cu statul italian şi cel român. Totodată, au fost discutate o serie de probleme de natură organizatorică, în special constituirea filialei PP-DD Italia.” ne-a declarat Eugen Mihalache, responsabil al departamentului „Românii de pretutindeni” din cadrul partidului înfiinţat la iniţiativa realizatorului TV Dan Diaconescu.

Preşedintele Tolan

Preşedinte al filialei italiene a PP-DD a fost ales Gheorghe Tolan, din Florenţa. Acesta are 49 de ani, este originar din judeţul Dolj, căsătorit şi are două fete. Înainte de a veni în Italia, în urmă cu şapte ani, a mai lucrat în Israel şi Germania. Pune familia pe primul plan.

„Am mai lucrat un an în Israel şi vreo trei în Germania. Dar am decis să venim în Italia pentru că nu găseam pentru soţie mai nimic de muncă. Ne-am dorit să oferim familiei tot ce-i mai bun şi de asta am şi plecat din ţară încercându-ne norocul în străinătate. Fetele au terminat amândouă câte un colegiu iar mama mea poate spune că are un ajutor la bătrâneţe. Familia a fost mereu pe primul plan pentru noi.”

Gheorghe Tolan a făcut parte din asociaţia „Progress Europa” şi a mai participat la alte campanii electorale ale partidelor româneşti dar de fiecare dată a fost dezamăgit. Acesta este şi motivul pentru care a ales partidul lui Dan Diaconescu, în care îşi pune toate speranţele.

„Am făcut parte dintr-o asociaţie care s-a implicat în politică şi cea italiană, şi cea românească. Persoanele de acolo însă m-au dezamăgit iar politicienii români pentru care am făcut campanie electorală la alegerile europarlamentare şi la parlamentare sau prezidenţialele din România nu au făcut decât să caute voturi, după care să dispară. Ne-au dezamăgit şi tocmai de asta îmi pun speranţe în ideile noi ale lui Dan Diaconescu.”

Tolan declară că există în Italia zeci de mii de simpatizanţi şi în foarte scurt timp a reuşit să adune peste 300 de adeziuni. Secretarul Manolache

Marian Manolache este secretarul general al filialei partidului. Locuieşte la Roma şi are şi conduce filiala din regiunea Lazio. A adunat peste 100 de adeziuni şi e foarte optimist în privinţa înfiinţării filialei italiene. Are o firmă de publicitate şi distribuţie de fluturaşi, la care lucrează douăzeci de persoane, majoritatea români. Este originar din Caracal, oraşul natal al lui Dan Diaconescu.

„Ideea de a mă implica în acest partid mi-a venit anul trecut, urmărind emisiunile lui Diaconescu. Când am fost în concediu în şară, în preajma sărbătorilor, am luat legătura cu preşedintele filialei Olt şi cu tatăl lui Dan Diaconescu, care mi-a fost profesor şi mi-am arătat intenţia de a mă înscrie. Mi-au propus să încep o activitate politică şi la Roma, acolo unde de fapt trăiesc şi muncesc şi unde sunt zeci de mii de români.

Ştiind şi faptul că sunt foarte mulţi admiratori la Roma ai lui Dan Diaconescu mi-am luat răspunderea să organizez o filială. Până în prezent am peste 100 de adeziuni. În luna iunie vreau să fac o întâlnire a tuturor membrilor din Italia, la Roma, la care mi s-a promis că va fi prezent chiar domnul Dan Diaconescu.”

15 filiale

Eugen Mihalache, responsabil al departamentului „Românii de pretutindeni” ne-a declarat că filiala din Italia are deja un număr impresionant de simpatizanţi, iar filialele sunt în număr de 15.

Nu există un proiect concret pentru românii din străinătate dar liniile generale sunt definite. „Filiala Italia a PP-DD numără în prezent 15 organizaţii constitute şi alte 17 în curs de constituire, cu peste 10.000 de membri. Numărul simpatizantilor PP-DD este de ordinul zecilor de mii pe întreg teritoriul Italiei.

Concret, pentru românii de pretutindeni, am în vedere o serie de proiecte şi activităţi care să îi sprijine pe conaţionalii noştri oriunde s-ar afla. Acestea merg de la vizite periodice în comunităţile româneşti din afara graniţelor, pentru a cunoaste în mod nemijlocit problemele cu care se confruntă concetăţenii noştri, vizează contacte cu autorităţile locale şi regionale din zonele unde aceştia trăiesc şi muncesc, în scopul unei integrări cât mai consistente şi rapide în societate, continuă cu demersuri în vederea obţinerii de fonduri pentru construirea de lăcaşuri de cult, înfiinţarea de biblioteci, asociaţii culturale şi centre de informare, întâlnire şi recreere, organizarea de spectacole cu artişti de renume din ţară, dar şi intervenţii pe lânga Ministerul Român al Afacerilor Externe, în scopul simplificarii procedurilor consulare şi diminuarea la maxim a taxelor şi tarifelor percepute în prezent pentru serviciile consulare prestate românilor.

De asemenea, ne gândim la finanţarea de structuri specializate, atât în ţară cât şi în comunităţile românesti din afara graniţelor, de consiliere juridică, profesională şi, de ce nu, psihologică, mai ales pentru copii. Un punct important pe agenda politică a PP-DD îl constituie încurajarea şi sprijinirea candidaturii unor conaţionali ai noştri la funcţii în administraţia publică locală.”

Andi Rădiu

Gheorghe Tolan / Florenţa 3274531850

Marian Manolache / Roma 3203715925

http://partidul.poporului.ro/

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

ROMA/ Expoziţie cu vânzare Ouă decorate

Macerata, muncitor român de 29 ani mort la muncă