Menu
in

PDL își recruteaza membrii in Diaspora cu ajutorul bazei de date a poliției. Iată primele reacții.

Organizațiile județene ale PDL sunt obligate, conform unei circulare venite de la Biroul Național Central, să recruteze și să înscrie în partid cât mai mulți membri din Diaspora. Ideea ar fi fost sugerată, conform declarațiilor unor lideri ai PDL, de către senatorul Viorel Badea.

Pentru identificarea românilor care muncesc în afara țării, PDL va apela chiar la baza de date a poliției. „Am avut o discuţie în cadrul Colegiului Director Naţional al PDL şi la propunerea preşedintelui Diaspora, senatorul Viorel Badea, fiecare organizaţie judeţeană are o sarcină, şi anume să identifice cetăţeni din Piteşti, de exemplu, care lucrează în Diaspora, să-i contacteze şi să vedem dacă sunt dispuşi să se înscrie în PDL Diaspora. Vom afla de cei plecaţi prin cunoştinţe sau poate chiar din baza de date de la poliţie”, a declarat pentru jurnaluldearges.ro, deputatul Cătălin Teodorescu (foto1), președintele organizației județene Argeș

”E o dovadă de lene din partea domniei sale” este reacția Laviniei Năstase, fost prim-vicepreședinte a PDL Italia și președintă a organizației PDL Roma, referindu-se la senatorul Viorel Badea. Aceasta, într-o scrisoare adresată organizației PDL Argeș, trimisă la redacția noastră precum și mai multor publicații din țară, aduce acuzații grave senatorului, considerat ca principal vinovat în crearea acestei situații și slaba activitate a organizațiilor PDL din afara țării.

Năstase vorbește despre inactivitatea politică și lipsa unei strategii clare pentru organizarea partidului în afara țării. În opinia sa, senatorul Viorel Badea a câștigat alegerile nu datorită muncii sale în cadrul comunităților de români, ci datorită colegilor alături de care a candidat. ” E timpul să se producă o schimbare și la Diaspora, membrii BPN să înțeleagă că ”împăratul este gol”, că voturile domniei sale nu există, că oricine devenea senator dacă îl avea ca deputat pe Eugen Tomac cu 80 la sută.”

Senatorul Viorel Badea este acuzat și de anumite acțiuni politice ilegale, precum și încurajarea românilor care au participat la alegerile locale pe listele partidelor de stânga. ” Senatorul Badea i-a îndemnat pe mulți români care au ales în urma scrisorii primite de la primăria de care aparțin să voteze pentru parlamentarii europeni din țara care-i găzduieste, să voteze și la Consulat pentru cei români, că nu-i verifică nimeni, ceea ce știți probabil că reprezintă o infracțiune… Cu ce curaj mai poate trimite PDL România, în Italia de exemplu, un senator care a susținut la ultimile alegeri locale din Italia, listele altor partide decât cele afiliate Partidului Popular European.”

Militanții PDL din Diaspora, demisie în bloc: „Ne tratați cu dispreț, trecem la Mișcarea Populară”

Alături de aceste aceste acuzații, Lavinia Năstase (foto2) se referă și la decizia de mărire a taxelor consulare, la politica greșită a PDL față de românii din străinătate, pe perioada guvernării, și dezertarea multor membri. Iată scrisoarea integrală:

„Romanii din Arges nu doresc sa mai sustina PDL in Diaspora atata vreme cat interlocutorul se numeste Viorel Badea,atata vreme cat ei nu sunt reprezentati ci le se parasuteaza doar Mitici de la Bucuresti si nu sunt invitati la nicio forma de dialog in tara.

Recomand PDL Arges retinere in fata circularei de la Bucuresti prin care sunt solicitate adeziuni din partea fiecarui judet.Este doar inca o forma de a nu munci a senatorului pentru Europa si Asia,Viorel Badea si a-I face pe altii sa o faca in locul domniei sale.

Doresc de asemenea sa atrag atentia in ceea ce priveste reactia inversa pe care o poate avea implicarea liderilor locali din Arges in Diaspora dandu-va exemplul mai multor romani din Curtea de Arges si imprejurimi care in Italia au fost membrii infocati dar in urma unor experiente neplacute avute cu conducerea PDL Diaspora atat ei cat si familiile din tara au votat PP DD sau USL.Nu cred ca are rost sa va compromiteti si voturile pe care le aveti pentru persoane a caror activitate si reputatie nu o cunoasteti.

Mai mult,consider ca judetul Arges a facut enorm pentru Diaspora si e cazul sa-I mai lasam si pe altii.Oricand va pot pune la dispozitie din cele cateva mii de adeziuni,aproape doua sute ale unor argeseni dar nu cred ca senatorul Badea ii merita.

Argesenii in lume sunt oameni demni,lucreaza cinstit,in general castiga mai mult decat altii din Moldova sau Transilvania,sunt descurcareti,ii veti gasi in afara tarii in posturi cheie,in orase frumoase si bogate,integrati,foarte disciplinati cand vine vorba de dus la biserica sau la vot.Pana si tiganii nostri au de lucru la Paris si nu cersesc ca altii.Cand ii intrebi de unde vin iti vor raspunde cu mandrie ca sunt ori>din prima capitala a Romaniei> ori ca Majoritatea au studii superioare sau medii,tin legatura cu tara si sunt greu de pacalit sau cumparat cum se intampla poate in Romania.

Cum ati putea reusi dvs PDL Arges sa-I faceti pe cei care trimit bani in tara si sustin si ei cum pot Argesul ,departe de copii,departe de casa,printre straini in speranta unui trai mai bun sa ii dati pe mana celui care dupa ce am facut 77 la suta in Italia in 2009,in semn de multumire,luna urmatoare a cerut dublarea taxelor consulare,mintind ca romanii din Diaspora l-au rugat,ma refer desigur la senatorul Badea a carui interventie o gasiti si pe Youtube?

Cu ce curaj mai poate trimite PDL Romania in Italia,de exemplu un senator care a sustinut la ultimile alegeri din Italia locale listele altor partide decat cele afiliate Partidului Popular European.Cate voturi sperati sa mai obtineti din Diaspora la europarlamentare in conditiile in care nu a existat un roman care sa fie invitat macar o zi la Bruxelles de vreun europarlamentar ca sa nu mai vorbim ca Bucurestiul nu si-a pus macar o data problema ca poate ar fi bine sa aiba si un reprezentant al Diasporei pe un loc eligibil in locul anumitilor playboy care nu cunosc reguli minime de ortografie in limba romana.

Cel mai grav insa este faptul ca PDL Diaspora nu are o forma juridica in tarile europene asa cum cere legea cu doua exceptii iar nimanui nu-I pasa ca romanii sunt ridicati de politie cand pun afise sau imprastie materiale electorale.Mai mult,profitand de nestiinta unora senatorul Badea i-a indemnat pe multi romani care au ales in urma scrisorii primite de la primaria de care apartin sa voteze pentru parlamentarii europeni din tara care-I gazduieste,sa voteze si la Consulat pentru cei romani ca nu-I verifica nimeni,ceea ce stiti probabil ca reprezinta o infractiune.

E timpul sa se produca o schimbare si la Diaspora,membrii BPN sa inteleaga ca ,ca voturile domniei sale nu exista,ca oricine devenea senator daca il avea ca deputat pe Eugen Tomac cu 80 la suta,ca nu suntem toti nebuni,ziaristi,membrii sau oameni simplii si ca nu vrem moartea pacatosului ci indreptarea lui,altfel in iunie anul viitor va asteapta o surpriza de maxim 20-25 la suta in Diaspora.

Numele meu este Lavinia Nastase,sunt o argeseanca de dreapta care face politica de la 16 ani.Am lipit afise,am batut la usi din bloc in bloc,am impartit pliante in metrourile italiene intre 5 si 9 dimineata pentru William Branza,Viorel Badea,presedintele Basescu saptamani de-a randul.

Am parcurs pe jos zeci de kilometrii cautand romani pentru a-I aduce la vot,am baut cafea facuta in tigaie in campurile rom,le-am spalat copiii sambata, m-am luptat sa aiba consulat in Sicilia,chiar daca ulterior altii s-au laudat cu munca mea,i-am reprezentat demn in fata autoritatilor italiene.

Am reusit sa devin un punct de referinta si chiar consilier onorific pentru romani in cadrul Camerei Deputatilor din Italia,am sustinut moral si financiar multi ani aceasta formatiune,cum ar spune tenismenul Mihai Rusu,fost commentator la Europa Libera si proaspat plecat din PDL din cauza de Viorel Badea-.

Am inregistrat pe cheltuiala mea PDL Italia ca asociatie politica din respect pentru statul care ne gazduia,am reusit sa fac mii de voturi pentru dvs fara a beneficia de nimic si vreau putin respect!

O sa adaug la final o fraza apropiata de sentimentele pe care le nutresc in aceasta perioada evident la o alta scara,este a unui argesean patriot si orthodox- “Un tampit mai mare ca mine nu exista. Sa faci treisprezece ani de temnita pentru un popor de idioti! De asta numai eu am fost in stare”PETRE TUTEA

LAVINIA NASTASE

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version