in

PMP Italia: „Se votează doar în 7 oraşe italiene, suntem revoltaţi!”

„Suntem jigniţi, revoltaţi de această măsură prin care ni se încalcă dreptul constituţional de a vota. Din nou suntem consideraţi români de categoria a treia”, afirmă Vasile Bob, responsabil coordonator al organizaţiei din Italia a Partidului Mişcarea Populară (PMP).

Recent, Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că la alegerile europarlamentare se vor organiza 190 de secţii de votare în toată lumea, dintre care 15 în Italia. La ultimele alegeri parlamentare, în 2012, în Italia fuseseră organizate 55 de secţii de vot.

Partidul lui Tomac cere 400 de secţii de votare pentru românii din diaspora

PMP a cerut, recent, organizarea a 400 de secţii de vot în străinătate. „Cui îi este frică de votul românilor din diaspora?”, întreabă Vasile Bob. „Protestăm contra măsurii luate de MAE prin care au fost stabilite secţii de votare numai în 7 oraşe din Italia, la un număr de 1, 5 milioane de români. Din nou suntem consideraţi români de categoria a treia.

Secţii de vot numai la ambasade, consulate şi sedii ICR: 15 secţii de votare în Italia, 18 în Spania

Românii din diaspora au fost categorisiţi în permanenţă de membrii acestei guvernări politice drept şobolani, căpşunari şi alte etichete grosolane şi subumane.

Avem soluţia prin care MAE ar fi putut să mărească, fără cheltuieli suplimentare, numărul secţiilor de votare din diaspora. România are câteva sute de consuli onorifici în lume.

Dacă s-ar fi făcut o solicitare scrisă din partea MAE către aceşti consuli onorifici, pentru organizarea de secţii de votare pe chletuiala lor în oraşele lor de reşedinţă, românii din străinătate ar fi putut beneficia gratuit de alte câteva sute de secţii de votare.

Faptul că această resursă pe care România o are, cea a consulilor onorifici, nu a fost folosită, îl considerăm o dovadă de incompetenţă a funcţionarilor şi a ministrului Corlăţean sau o dovadă de rea voinţă.

Suntem jigniţi, revoltaţi de această măsură prin care ni se încalcă dreptul constituţional de a vota.”, a declarat Vasile Bob, responsabil coordonator PMP diaspora Italia.

Vasile Bob a organizat la Roma un sediu de campanie al PMP în Italia. Pentru contact:

[email protected], tel. 393 2376 254.

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Orașul din România cu mai multe persoane cu drept de vot decât întreaga populație

În România nici morţii nu scapă de taxe. Somaţii lipite pe cruci