in

PNL încearcă să dreagă busuiocul: vor din nou dublarea numărului de parlamentari aleși în Diaspora

PNL insistă cu un proiect eşuat în sesiunea din primăvară pentru dublarea numărului de parlamentari pentru Diaspora. Această dorinţă a PNL fusese formulată ca amendament la legea alegerilor parlamentare, însă acesta a fost respins de Parlament la diferenţa de un vot și din cauza superficialității parlamentarilor liberali.

Amendamentul care prevedea mărirea numărului de parlamentari a fost respins la votul din 24 iunie. Rezultatul a fost următorul: 113 pentru mărirea numărului de parlamentari și 114 împotrivă. Pentru doar un vot, amendamentul nu a fost aprobat. Uitându-ne pe lista parlamentarilor care au votat, am descoperit cu uimire că diferența de doar un vot ar fi putut fi trecută dacă doi parlamentari ar fi votat: Raețchi și Lubanovici. Ambii aleși în diaspora, ambii de la PNL, ambii cu declarații de susținere a amendamentului înaintea votării.

Acum PNL vrea să depună un nou proiect de lege pentru dublarea numărului de parlamentari pentru Diaspora.

Fără să amintească de incidentul de la aprobarea amendamentului și ușurința cu care președintele Iohannis a aprobat legea, Alina Gorghiu a declarat, potrivit stiripesurse.ro, următoarele: „Azi vom depune în Parlament un proiect legislativ care nu a putut să devină realitate până acum. Suplimentarea numărului de parlamentari pentru Diaspora. Astăzi venim cu proiectul în care propunem că numărul senatorii să crească de la 2 la 4 şi al deputaţilor de la 4 la 8″.

Gorghiu susţine că în absenţa unei astfel de prevederi se „discriminează o categorie de cetăţeni. Peste 20% din populaţia României sunt în Europa de vest”.

Potrivit aceleiași surse, Gorghiu a cerut totodată ca PSD să nu mai tergiverseze votul prin corespondenţă. Susține în continuare că PNL a luat legătura cu asociațiile din diaspora, lucru infirmat de către filialele PNL din diaspora. „Există un proiect discutat cu AEP, dezbătut cu asociaţiile din Diaspora, transmis grupurilor parlamentare. Ţine doar de voinţă politică să mişcăm aceste lucruri. Şi azi solicit să facă PSD publică poziţia lor pentru proiectul votului prin corespondenţă”, a spus Gorghiu.

Ea a subliniat că atitudinea PSD „este un proces sau o strategie suspectă şi mie îmi sună a tergiversare. Îi acuz de tergiversare şi de dublă măsură”.


 

Jocuri murdare la votul pentru parlamentarii diasporei, doi deputaţi AU IEŞIT PREMEDITAT de la vot

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Român erou, a dezarmat un tâlhar italian la Torino

Exploatarea zilierilor – Strugurii pentru vestitul spumos Asti, culeși de străini cu 3 euro pe oră