in

Pontedera, descindere rasistă a militanţilor Forza Nuova

Un grup de militanţi ai mişcării de extremă-dreaptă Forza Nuova a descins, sâmbătă 10 noiembrie, la teatrul Era din Pontedera, pe timpul ceremoniei de predare a atestatelor de cetăţenie de onoare către 603 copii născuţi în Italia din părinţi străini.

Strigănd sloganuri rasiste, au distribuit fluturaşi cu fraze din “Republica” lui Platon şi au afişat pancarte împotriva imigranţilor. Câţiva spectatori – în frunte cu fostul primar Paolo Marconcini – au procedat împreună cu cei de la serviciul de siguranţă la evacuarea manifestanţilor. Primarul în funcţie, Simone Millozzi (centru- stânga), a catalogat gestul celor de la Forza Nuova drept “atitudine nazistă a câtorva idioţi împotriva ceremoniei care, reunind italieni şi străini, adulţi şi copii, dădea un puternic sentiment de comunitate”.

Andrea Manciulli, secretar regional Pd, a vorbit de “semn de lipsă de civilizaţie a unei mişcări care se arată în mod deschis favorabilă fascismului. Acesta este mai mult ca niciodată momentul în care să reafirmăm, aşa cum spunem de mult timp, că dacă centru-stânga va merge la guvernare prima prevedere pe care va dori să o adopte va fi aceea de recunoaştere a cetăţeniei italiene celor născuţi în Italia”.

O condamnare a sosit şi de la Arci, care invită “instituţiile locale şi autorităţile să evalueze în mod serios oportunitatea, potrivit legislaţiei în vigoare, de a combate câmpul de manevră al unor forţe care se inspiră din cuvinte şi mesaje cu clară marcă fascistă. Este momentul să afirmăm fără reticenţe că Forţa Nuova este o organizaţie fascistă, la antipodul democraţiei, şi trebuie combătută activitatea sa politică”.

Forza Nuova şi-a definit protestul “absolut platonic şi neviolent” neîndreptat împotriva imigranţilor “şi cu atât mai puţin împotriva copiilor”, ci împotriva unei “clase politice care duce Italia la ruinare socială”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Vaslui, oraşul depopulat de migraţie

11 luni de închisoare pentru că a furat un crenvuşti şi două roşii