in

Preşedintele Comisiei Rdp: „Congresul diasporei se va ţine anul viitor, anunţul pentru acest an are scop electoral”

Deputatul Colegiului 3 Diaspora, Mircea Lubanovici, preşedinte al Comisiei Românilor de Pretutindeni a declarat în direct la emisiunea de radio Marca-RO, Montreal de pe data de 11 august că cel mai probabil, Congresul Romanilor de Pretutindeni se va ţine anul viitor, deoarece românii din diaspora au „mai multe întrebări decât răspunsuri„, iar timpul până la sfârşitul lunii noiembrie este deja foarte scurt.

Anunţul cu privire la organizarea Congresului pe data de 30 noiembrie 2014 a fost „aruncat” pe piaţă cu scopuri electorale, a mai adăugat deputatul.

Invitaţii emisiunii, preşedinţi de asociaţii şi jurnalişti din Canada, au propus introducerea votului prin corespondenţă sau electronic pentru alegerile reprezentanţilor la viitorul Congres.

S-a subliniat, de asemenea şi faptul că, deşi realităţile comunităţilor româneşti din afara ţării sunt diferite, alegerile reprezentanţilor trebuie să se facă folosind acelaşi sistem.

Cristian Bucur, Canada

Tommy Tomescu, fondatorul “Europeans Party” din Londra:«Puterea mituieşte liderii diasporei cu locuri la Congres»

Cristi Bucur, Canada: «Alegerile pentru Congres ar fi o ocazie de a experimenta votul electronic»

Laura Hant, „Mihai Eminescu” – Austria: «Votul democratic, criteriul cel mai sigur pentru alegerea reprezentanților la Congres»

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

„Preşedintele PMP diaspora trebuie să fie un ROMÂN DIN STRĂINĂTATE, nu un politician din Bucureşti care încearcă să ţină diaspora în lanţ”

Eugen Popescu, Fundaţia Naţională pentru Românii de Pretutindeni: ”Ignorând românii din Diaspora, ne batem joc de interesele naționale”