in

Preşedintele PSD Diaspora, deputatul Cristian Rizea, pus la zid de jurnalistul Andrei Bădin

O serie de articole, postate pe blogul personal al jurnalistului Andrei Bădin, senior editor la postul B1TV, aduc acuzaţii grave preşedintelui PSD Diaspora, deputatul Cristian Rizea.

Pe blogul www.badin.ro, jurnalistul aduce în discuţie modul preferenţial prin care sunt ocupate funcţii în cadrul Departamentului Românilor de Pretutindeni sau în cadrul filialelor PSD din străinătate, precum şi motivele pentru care George Teseleanu şi-ar fi dat demisia din funcţia de consul onorific al României la Ancona.

Din mesaje interne ale organizaţiei conduse de Rizea, aflate în posesia jurnalistului, ar rezultă chiar şi faptul că acesta ar avea relaţii de afaceri cu interlopul Costică Argint.

Primul articol pe care Andrei Bădin l-a publicat se referea la motivele pentru care George Teseleanu şi-ar fi dat demisia din funcţia de consul onorific. "Demisia lui George Teseleanu din funcţia de consul onorific la Ancona, un apropiat şi influent susţinător al PSD în Italia, se datorează conducerii PSD, în principal lui Cristian Rizea, dar care a fost sprijinit de conducerea partidului, direct de Victor Ponta… Teseleanu pur şi simplu s-a săturat să tot plătească  excursiile lui Cristian Rizea prin Europa şi fiţele unor lideri de la Bucureşti. Mai mult, pentru că omul să plătească de fiecare dată excursiile prin Europa ale liderilor, i s-a promis chiar postul de ambasador la Roma, dar bineînţeles că promisiunea nu a fost respectată."

Au urmat apoi alte articole care descriau modul în care Rizea a pus într-o funcţie importanţă din cadrul DRP, respectiv şeful Serviciului Proiecte şi Programe, pe secretara sa de cabinet, cu care se presupune că ar avea şi relaţii mai apropiate. "Rizea, şeful filialei socialiştilor din Diaspora, are o febleţe, Daniela Maria Frăţilă, o domnişoară în vârstă de 25 ani. O relaţie foarte apropiată cu beneficii evidente de ambele părţi. Deputatul Rizea a pus-o pe juna Daniela secretar executiv la PSD Diaspora şi, mai nou, într-un post cheie în Departamentul pentru Românii de Pretutindeni de la Ministerul de Externe. Mai precis, domnişoara Frăţilă este şeful Serviciului Proiecte şi Programe, adică este cea care dă verde pentru finanţarea proiectelor pentru românii din străinătate. Ea e omul cu banii de la DRPR, de unde s-a furat în draci în cei 15 ani de când există departamentul.", scrie Bădin pe blogul său.

Andi Rădiu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Catrinel Menghia alături de Sharon Stone la o cină de caritate

Recital de pian la Accademia di Romania