in

Președintele Senatului, Pietro Grasso: „Cetățenie celor care muncesc”

„Este de neconceput să-ți aduci contribuția prin muncă la o țară și să nu ai dreptul la cetățenia acelei țări„. Este reflecția făcută de președintele Senatului, Pietro Grasso, la încheierea vizitei la Memorialul minei Bois du Cazier din Marcinelle, în Belgia. „Cei care se integrează într-o țară – a adăugat – trebuie să poată obține acele drepturi care vin din această integrare”.

Ministrul Carrozza: „736.000 de elevi cu cetățenie străină în Italia”

Pe 8 august 1956 la Marcinelle au murit 262 de mineri, dintre care 136 italieni. Au fost numai 13 supraviețuitori. În acei ani mulți plecau din Italia pentru a merge să muncească în mină în Belgia. Penuria de forță de muncă a determinat autoritățile de la Bruxelles să stipuleze un pact cu Italia care prevedea furnizarea de cărbune în schimbul lucrătorilor.

Vara aceasta, la aniversarea tragediei, președintele Republicii Giorgio Napolitano a spus că „trebuie să constituie un apel puternic la o reflecție și mai actuală pe temele deplinei integrări a imigranților cât și privind siguranța la locurile de muncă. Concreta primire a acestor cerințe umane și civile și deplina afirmare a acestor drepturi fundamentale trebuie să fie urmărită cu maximă atenție de instituții și de toate forțele sociale”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Nadine, cântăreaţă în România, chelneriţă în SUA

Arestați după ce au jefuit și ucis un bătrân de 75 de ani, lângă Caserta