in

Premoniție liberală: „Se va termina extrem de urât pentru PSD, dacă se va opune în continuare la votul prin corespondență”

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a criticat sâmbătă, la Tulcea, atitudinea PSD privind votul prin corespondență, susținând că, dacă aceasta se va menține, social-democrații vor fi sancționați, scrie Agerpres.

Se va termina extrem de urât pentru PSD, dacă se va opune în continuare la votul prin corespondență. Nu vreau să cred că nu au înțeles nimic din alegerile din noiembrie 2014. PSD are aceeași autosuficiență și aceeași bătaie de joc la adresa diaspora. Nu vreau să cred așa ceva, dar, zi de zi, premierul mă contrazice”, a declarat Gorghiu.

Copreședintele PNL a acuzat PSD de „furt calificat”, deoarece ar refuza să elaboreze legislația pentru votul prin corespondență și le-a cerut românilor din diaspora să se implice pentru adoptarea acestui proiect de lege.

„Astăzi, sunt în fața unui furt calificat al PSD, pentru că, deși prezidează Comisia parlamentară de cod electoral, refuză să elaboreze legislația ce ține de acest vot prin corespondență. PNL, prin reprezentanții din comisie, a solicitat de mai multe ori să se redacteze această lege, dar refuzul a fost constant, iar de data aceasta le cerem tuturor celor din diaspora să participe la elaborarea proiectului pentru a putea să-l introducem în comisia de cod electoral și să forțăm PSD să accepte un mijloc de vot, cum este votul prin corespondență, care înseamnă respect față de Constituție, respect față de legile din România, respect față de drepturile fundamentale ale oricărui român din țară sau străinătate”, a spus Gorghiu.

Ea a amintit că reforma electorală este una dintre cele mai importante mize ale PNL în această sesiune parlamentară.

„Orice propunere privind votul prin corespondență este ignorată. Acum societatea civilă participă la lucrări, dar conducerea comisiei cu greu a acceptat acest lucru, iar societatea civilă nu poate iniția un proiect de lege. Eu și dl Vasile Blaga ne-am văzut cu asociația ‘Politică fără frontiere’ și i-am provocat să participe activ la elaborarea acestui proiect de lege”, a adăugat Alina Gorghiu.

Atenție, se deschid ușile: grăbiți-vă să prindeți loc la întâlnirea PNL cu asociațiile din Diaspora!

Trasesim fără granițe: Trei deputați ai diasporei, aleși cu voturile PP-DD, PDL și PC, și-au descoperit vocația liberală și au intrat în PNL

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Fiecare om are o poveste. „Timpul transformă rana de ieri într-o cicatrice pe care o porți cu mândrie”

Eugen Tomac îi reamintește Alinei Gorghiu că a depus în Parlament proiectul de lege privind votul prin corespondenţă