in

Proces penal pentru defăimarea unei românce, candidată a lui Fassino: «Au scris chiar și că eram amanta lui»

Un proces penal pentru defăimare este în curs la Procuratura din Torino pentru a se analiza conduita a patruzeci de persoane, printre care parlamentarul Laura Castelli (M5S), după denunțul unei tinere românce care după ce a candidat pentru PD într-o circumscripție la ultimele administrative a devenit ținta – a explicat în plângere – unor insulte pe Facebook.

Castelli publicase o fotografie în care femeia, Lorena Roșcăneanu, de 31 de ani, apărea împreună cu Fassino: parlamentarul, observând că românca era casieră în barul Palatului de Justiție, al cărui contract fusese încredințat «unei firme care a falimentat de trei ori» cu «reduceri suspecte», se întreba «ce legături existau». Postarea a fost comentată de mai multe ori de utilizatori care nu au evitat injurii și aluzii cu caracter sexual și apoi a fost ștearsă de pe pagina «Cittadina in Parlamento» a Laurei Castelli, lucru care împiedică poliția judiciară să ajungă la identitatea comentatorilor. Verificările vor trebui efectuate de avocatul părții civile Gianluca Orlando.

«Am candidat într-o circumscripție – povestește Roșcăneanu – pentru că nu erau alți reprezentanți ai comunității românești, deși aceasta este foarte numeroasă în oraș. Fratele meu mai mare este foarte activ în România într-un partid de inspirație socialistă și democratică, iar eu am crescut cu acele idei. Însă după acea postare nici măcar nu am prezentat documentele pentru a intra pe listă. Nu mai puteam. În afară de insultele de pe internet, unde spuneau că sunt ”amanta lui Fassino” dacă nu și mai rău, chiar și frecventatorii tribunalului mă arătau cu degetul. Și eu eram o simplă casieră. Lorena subliniază că a fost angajată în decembrie 2015 și că s-a înscris în partid numai pe 31 martie 2016. În fotografia apărută pe internet, în plus, apărea alături de Fassino singură, dar din imagine a fost tăiată partea în care era cealaltă candidată. «Barul s-a închis de luni de zile – încheie – și acum sunt șomeră».

 

CITEȘTE ȘI:

”Românii din diaspora nu sunt cifre seci în statisticile naţionale ori internaţionale, ei sunt concetăţeni şi fraţi ai noştri”

Traseism cu gloata în diaspora, PMP înghite pe nemestecate organizații fantomă și lideri contorsioniști

Candidații independenți susținuți de PACT în diaspora sunt în competiție internă. Sebastian Burduja: ”Cel mai bun se va impune”

Consilieri la primării pentru românii din străinătate. Ce părere au parlamentarii de diaspora

Fost ministru al românilor de pretutindeni despre consilierii pentru diaspora: ”Propagandă de tip Coreea de Nord”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Săraci, dar risipitori: românii aruncă milioane de tone de mâncare anual

Greșeli pe care le faci când te machiezi și care te îmbătrânesc