in

„În junglă nu există reguli, afară cu copiii imigranţilor din şcoli!”

O nouă ieşire de factură rasistă a partidului Zorii Aurii condus de efervescentul Nikolaos Mikalioliakos care în iunie anul trecut, după 40 de ani de embargo, are din din nou reprezentanţi în Parlamentul grec, obţinând 7% la urne, procent care, potrivit ultimelor sondaje a sărit la 11%, după partidul Syriza a lui Alexis Tsipras şi Nea Dimokratia al premierului Samaras, confirmându-se al treilea partid din ţară.

 

Extremiștii greci: “Criza se va sfârşi când vom scăpa de imigranți”

Deputatul Artemis Matthaiopoulos cere în mod oficial Comisiei de Cultură a Camerei să se facă o despărţire a elevilor şi întreabă: “Ce caută copiii imigranţilor în şcolile greceşti? Ar trebui să existe clase diferite”, lucru care i-a indignat pe ceilalţi deputaţi prezenţi la şedinţă. Vice-ministrul pentru educaţie Papatheodorou a spus că e vorba de o “despărţire de natură rasistă”, amintind că în democraţie există reguli fundamentale de convieţuire şi de respect, dar Matthaiopoulos i-a replicat că “în junglă nu există reguli”, provocând ieşirea imediată a tuturor deputaţilor din sala comisiei.

În urmă cu numai o săptămână ţara s-a indignat pentru documentarul transmis de canalul englezesc Channel 4 în care militanţii partidului se arătau gata să “făcă săpun cu imigranţii din Grecia” şi candidatul partidului de extremă-dreapta Plomaritis lansa ameninţări şi insulte la adresa extracomunitarilor. Definindu-i “primitivi, subumani şi contaminaţ i, buni de nimic şi care ne beau apa”. Cu ameninţarea macabră: “Suntem gata să deschidem cuptoarele pentru ei”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Maşini de lux furate din România şi vândute în Italia

Patronul hotelului le ameninţa pe lucrătoarele românce