in

„Noul preşedinte al Italiei? Ar putea fi negru…”

În timp ce se amplifică agitaţia privind alegerea viitorului preşedinte italian, şi Cecile Kyenge încearcă să-şi imagineze un nou şef al statului. Până a ajuns să-şi exprime, de mai multe ori în ultimele zile, o dorinţă: „Aş vrea un preşedinte al Republicii negru”. Mai mult decât culoarea pielii, eurodeputata Partidului Democrat şi fost ministru al Integrării indică calităţile preşedintelui ideal: „O persoană deschisă, conştientă de valorile multiculturalităţii şi diversităţii, şi care să cunoască bine problemele imigraţiei. Unul vizionar precum Giorgio Napolitano, care a avut curajul să accepte un ministru negru”.

Însă, Kyenge este realistă. „La finele lui ianuarie nu cred că va fi ales un preşedinte al Republicii aşa: în mănunchiul de nume propuse, nu am văzut un candidat adecvat”. Cuvintele eurodeputatei provoacă însă, ca întotdeauna, imediata reacţie a celor de la Carroccio.

Pentru preşedintele Republicii nu contează culoarea pielii – explică Gian Marco Centinaio, şef de grup Lega Nord în Senat, la Affariitaliani.it. Dar având în vedere ceea ce a spus fostul ministru al Integării, Cecile Kyenge, noi avem persoana potrivită la locul potrivit: se numeşte Toni Iwobi”.

Iwobi(foto), de origine nigeriană, este responsabilul cu imigraţia de la Lega Nord. „Acum vedem – adaugă Centinaio – dacă Kyenge este dispusă să-i facă pe parlamentarii săi democraţi să voteze cu Toni al nostru. Şi vom vedea cât se va lupta pentru a-i convinge. Toni este cetăţean italian, are 59 de ani, are experienţe administrative, cunoaşte politica şi vorbeşte perfect limba engleză. Bine, să ne confruntăm pe nume. Lega Nord îl propune pe Toni Iwobi, ce spune Pd-ul?”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Doi cicliști români s-ar putea afla în Turul Italiei 2015

Alessandria, a rupt ciocanul în capul soţiei