in

„Nu le-am dat case țiganilor”, politician italian denunțat pentru rasism

La finele lunii octombrie se votează pentru reînnoirea consiliului provinciei autonome Bolzano. Există unii care s-au gândit să facă campanie electorală folosind ura împotriva străinilor și alții care au cerut intervenția magistraturii pentru că rasismul, în Alto Adige la fel ca în restul Italiei, este încă o infracțiune.

Cauza plângerii, un manifest utilizat de Donato Seppi, secretar și consilier provincial și regional al Unitalia. Întreprinzătorul de 60 de ani, cu un trecut în Movimento Sociale, conduce o formațiune care se plasează la dreapta și care a introdus în statutul său, printre principiile inspiratoare, „opoziția intrasigentă față de imigrația clandestină” și un „control rigid al intrărilor legitime„.

The Economist: „Atacuri rușinoase, italienii sunt rasiști?”

Acum că se apropie alegerile, Seppi și-a făcut un afiș în care apare cu o privire hotărâtă, în fața unei ferestre care expune tricolorul, cu un mesaj care explică cât de bine (după părerea lui) s-a descurcat în consiliul provincial, unde, printre altele, este unicul reprezentant al Unitalia. „Am luptat împotriva acordării de case populare țiganilor și extracomunitarilor„.

Guido Margheri, consilier local al Sel (Sinistra, ecologia e liberta) la Bolzano a făcut o plângere la Procuratură. Infracțiunea ar fi de „violare a legii Mancino privind instigarea la ură rasială„.

Afișe șocante anti-imigranți la Treviso

„E în act o încercare foarte gravă de a condiționa această campanie electorală introducând elemente de contrapunere etnică„, explică Margheri, potrivit căruia „când se depășesc anumite limite este necesar să răspundem și să ne activăm, adresându-ne magistraturii dar și pe plan politic și moral”.

Cecchetti, Lega Nord: ”15 ani rezidenţă pentru a putea cere locuinţă socială”

„Când se încearcă să se condiționeze votul în manieră cinică punând în discuție drepturile persoanelor pe baza apartenenței la o anumită etnie, considerată un fel de stigmat negativ, atunci e nevoie să acționăm. Pentru că ceea ce se subminează – subliniază consilierul de la Sel – este ceva ce ne privește pe toți și anume conviețuirea civilizată”.

Elvio Pasca

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Arezzo, bătaie între români, exploatată politic: „Primarul să-şi dea demisia” / Comunitatea românească: „E o făcătură”

Rețeta săptămânii: Cartofi la cuptor, cu mozzarella și cremă de ciuperci