in

Roberta Anastase a acuzat românii din diaspora că nu muncesc

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a susţinut, la Forumul Românilor de Pretutindeni, că românii au în străinătate o imagine controversată, precizând, în acest sens, că trebuie să aibă în vedere verbul „a munci,” şi nu verbul „a se descurca”.

„Dincolo de subiectul crizei, unul din subiectele pe marginea căruia veţi discuta în aceste zile este legat cu siguranţă de imaginea românilor din străinătate şi aici trebuie să fim cinstiţi, avem o imagine controversată. Este însă o problemă care însă nu-şi va găsi rezolvarea doar în străinătate, ci şi în schimbările profunde din România. Trebuie noi ca societate să ne schimbăm, trebuie să renunţăm la faptul că a te descurca este un verb mai puternic şi are eficienţă mult mai mare decât a munci„, le-a spus Roberta Anastase celor prezenţi la Forumul Românilor de Pretutindeni.

Anastase a aprimit o replică de la europarlamentarul PSD Rovana Plumb: „Felul în care Roberta Anastase se raportează la românii din străinătate  . Autorităţile române, pe lângă faptul că nu fac nimic notabil pentru a-şi proteja cetăţenii, creează o stare de disconfort prin astfel de declaraţii. Din nefericire, în ultimii ani, ne-am obişnuit cu atitudinea celor din PDL, care încearcă să găsească vinovaţi pentru insuccesul guvernării lor. De la opoziţie, au trecut la pensionari iar acum dau vina pe românii din străinătate”, a declarat Rovana Plumb.

Citeşte şi

William Brînză, dezamăgit de participanţii la Forumul Românilor de Pretutindeni

Viorel Badea: „Asociaţia Românilor din Italia l-a făcut varză pe Băsescu”

Eugen Tomac către românii din diaspora: „Votaţi şi vă vom sprijini”

Apelul ministrului de externe Baconschi către românii din străinătate: “Denunţaţi cazurile de xenofobie!”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Limba română din Canada: „Mă duc să plătesc bilurile”

A murit fostul preşedinte al PNŢCD, Ion Diaconescu