in

România să trimită un ataşat al ministerului de interne în Sicilia, propune senatorul Badea

Ca urmare a recentei vizite de lucru efectuată în Sicilia, precum și a consultărilor avute cu reprezentanţii comunităţilor româneşti din provincia Puglia, Italia, senatorul Viorel Badea a transmis, marți, 3 aprilie 2013, două propuneri, atât Ministerului Afacerilor Externe, cât și Ministerului Afacerilor Interne, se arată într-un comunicat de presă.

"Conaţionali certaţi cu legea"

Astfel, Viorel Badea a solicitat ministrului afacerilor interne inițierea demersurilor necesare pentru numirea unui atașat din partea Ministerului Afacerilor Interne, care să activeze în cadrul Consulatului României la Catania. Vicepreședintele Comisiei românilor de pretutindeni a subliniat necesitatea prezenței unui birou al atașatului de afaceri interne, având în vedere numărul important de români rezidenţi în această regiune, precum şi problemele cu care se confruntă aceștia, probleme deseori generate de unii conaționali ai noștri certați cu legea. Co

Consulat la Bari

Totodată, un atașat de afaceri interne poate iniția o colaborare cu autoritățile locale, în vederea soluţionării problemelor pe care le întâmpină cetăţenii români rezidenți în Sicilia. Propunerea trimisă ministrului afacerilor externe vizează înființarea unui nou birou consular la Bari, care să deservească românii rezidenți în regiunea Puglia.

”Consider acest demers extrem de important având în vedere numărul important de români rezidenți în această regiune, nevoia acestora de protecţie şi asistenţă consulară, precum și distanța foarte mare până la cea mai apropiata misiune diplomatică.”, a declarat  Viorel Badea. Astfel, în cadrul vizitei, senatorul românilor pentru Europa și Asia a avut o serie de reuniuni cu reprezentanți ai comunității românești și ai autorităților locale din estul Siciliei.

Vineri, 29 martie a.c., Viorel Badea a avut o serie de consultări cu reprezentanți ai autorităților locale din Siracusa, cu domnul Amenta Paola, primarul orașului Canicattini, cu doamna Gabriela Ciocan, candidata la un post de consilier local pe lista civică "Siracusa, Volta Pagina", precum și cu părintele Mihai Ichim, parohul Parohiei Ortodoxe Române din Siracusa.

În cadrul întrevederii, potrivit unui comunicat al biroului senatorial,  "s-a discutat despre problemele cu care se confruntă românii rezidenți în această zonă, ce aşteptări au autorităţile italiene şi în special calea cea mai bună pentru coordonare şi cooperare în activităţi organizate în beneficiul comunităților de români. După-amiază, vicepreședintele Comisiei românilor de pretutindeni s-a întâlnit cu un grup de români rezidenți în Canicatti și a avut o întrevedere cu domnul Gaetano Rizzo, viceprimar în această localitate. Cu acest prilej, senatorul Viorel Badea a reiterat importanța menținerii unui dialog deschis și continuu în vederea contracarării actelor de discriminare la adresa cetațenilor români și a subliniat, totodată, cetăţenii români care comit infracţiuni în Italia nu sunt reprezentativi pentru comunitatea românească

Sâmbătă, 30 martie a.c., senatorul român a avut o serie de întrevederi cu domnul Prof. Salvo Ando, fost ministru al apărării și actual candidat la primăria orașului Giarre, cu domnul Giuseppe Cavallaro, asesor pentru turism și servicii demografice și electorale, cu doamna Sarmiza Piu, candidata la un post de consilier local în Giarre, precum și cu reprezentanți ai mediului de afaceri. În cadrul acestor întâlniri au fost abordate o serie de teme precum situația cetățenilor români şi gradul lor de integrare în societatea italiană și oportunităţile oferite de piaţa românească investitorilor italieni. Cei prezenți la întrevederi și-au arătat disponibilitatea pentru creşterea şi dinamizarea relaţiilor economice, inclusiv prin intermediul turismului. Totodată, senatorul Viorel Badea a propus realizarea unui proiect dedicat atât românilor cât şi italienilor având ca tematică absorbţia fondurilor europene, în special în domeniul agricol. În cadrul acestei vizite de lucru senatorul român a avut o discuție de informare cu doamna Carmen Liliana Iacob, consul șef al misiunii din Catania și cu domnul Ioan Iacob, consul".

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cornelia Catanga a pierdut sarcina şi a încercat să se sinucidă

Vernisajul expoziţiei Paulei Tudor la Accademia di Romania